Echt wereldberoemd is Aeon nog lang niet en te oordelen naar 'Rise To Dominate' is dat ook niet de bedoeling van de band. Dit is namelijk een schijfje dat zodanig doorhakt en zowat alle records aan gruzelementen gooit dat er een bijzonder stevige maag nodig is om dit te verteren. Het genre is brute satanische death metal en de heren spelen die stijl met veel verve en veel bloed. Het moet echter ook gezegd worden dat de band soms iets te weinig variatie in de soep gooit om tot het einde te kunnen boeien.

Al vanaf 'Helel Ben-Shachar' is het meteen van dattum: een barrage aan dubbele basdrums, gecombineerd met mitrailleurklanken op de snaredrum, gitaren die raggen en blazen dat het een lieve lust is en tot de vingers van de gitaristen aan flarden zijn gerukt met daarbovenop een zanger die met graagte lomp brult. Hoewel, lomp,... de brave man is behoorlijk verstaanbaar. De noodzakelijke groove zit alvast wel in de songs vervat, wat op te maken is uit splinterbommen als 'Hate Them' of 'Godless'. Nou ja, in wezen volstaat het om quasi eender welke song op te noemen, want de band raast maar door als een gepunte HST die aan het einde van het station een mooie roos ziet waaraan enkele gelovige zielen zijn vastgespijkerd. Enkel 'There Will Be No Heaven For Me' neemt meer dan eens de voet van het gaspedaal. Aeon heeft overduidelijk invloeden van Deicide in zich: het blasfemische karakter, de snelheid gecombineerd met de lompheid, herkenbare vocalen,... Maar de band vergaloppeert zich ook geregeld, in de zin dat constant doorraggen heel leuk is maar niet echt tot het einde weet te boeien en dat is behoorlijk jammer. Mochten de heren iets meer variatie in hun tempi gestoken hebben, was dit zonder meer een uitmuntend album geworden, terwijl het nu eerder een agressieve middenmoter is.

Ongenadige agressie is precies wat Aeon presenteert en wie zich daar zonder meer in kan vinden, is aan het juiste adres. Luisteraars op zoek naar meer afwisseling dienen hun heil elders te zoeken.

Meer over Aeon


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.