Alkaline Trio is een punkrockband uit McHenry County, Illinois. Ze bestaan al sinds 1996 en hebben sindsdien meer dan een miljoen platen verkocht, naar eigen zeggen niet door de airplay, maar wel door hun intense relatie met de fans. Dit is hun eerste plaat op nieuw label V2. De producer van het album is Josh Abraham die eerder al werkte met onder andere Linkin Park en Slayer. Het hoesje werd ontworpen door John Yates die ondermeer het artwork van The Dead Kennedys ooit voor zijn rekening nam.

Het trio omschrijft zijn muziek zelf als een trip naar de hel en terug en gebruikt woorden als dood, drugs en blasfemie als kernwoorden voor dit album. Eén ding is zeker, zogevaarlijk klinken ze alleszins niet. Hoe dan wel? Als Greenday zonder inspiratie of één goed nummer, als Blink 182 die zichzelf plotsklaps wel heel serieus nemen.Mede daardoor is het moeilijk om hen te geloven. De nummers zijn veel te voorspelbaar, het is punkrock, dus drie akkoorden per nummer is niet ongewoon, maar een dosis drive of wat spanning zou de plaat zeker geen slecht gedaan hebben. Eén puntje zou voor hen kunnen spreken en dat is dat de refreinen een hoog meezinggehalte hebben, al kan dat ook aan de talloze herhalingen liggen.

Eén van de nummers gaat volgens de leden zelf over Ian Curtis, de betreurde zanger van Joy Division en persoonlijke held van het trio. De man zelf zou er waarschijnlijk niet echt blij met geweest zijn aangezien alles wat Joy Division wel was, intens, opwindend, nieuw, Alkaline Trio duidelijk niet is. Zo is er 'Live Young, Die Fast', wat buiten een slechte woordspeling ronduit oninteressant is. Het absolute dieptepunt moet toch absoluut 'I Found a Way' zijn, een punknummer over transcendentale meditatie. Deze groep heeft een gebrek aan zelfrelativering en dat heeft zijn weerslag op de muziek.

Toch nog een positieve noot, 'Ruin It' is geschreven door de drummer en is best te verdragen. Misschien moet de rest eens wat vaker naar die man luisteren.

Meer over Alkaline Trio


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.