Sommige mensen hebben werkelijk tijd te veel. Zo ook zanger Jacob Bredahl. Naast een goedlopende carrière bij Deense thrashers Hatesphere en hardcoreband Barcode heeft hij tevens de microfoon opgenomen bij Allhelluja, een in hoofdzaak Italiaanse band die goed geluisterd heeft naar Motörhead en Entombed. Geen wild rondhakkende thrash deze keer, maar vuige rot 'n' roll die met een minimum aan riffs probeert een maximum aan vettigheid te laten doorsijpelen. Het is enkel een tikje jammer dat 'Inferno Museum' de bal redelijk misslaat, want er is weinig opwindends te bespeuren, buiten de hoesfoto.
De premisse van Allhelluja is nochtans niet slecht, aangezien Entombed-achtige metal meestal goed aanslaat en de mogelijkheid bezit om wilde fuiven te doen ontstaan. Maar waar Entombed stevige en pakkende songs neerpent, ontbreekt het bij Allhelluja voorlopig nog aan diezelfde aanpak. Zowat elk nummer bestaat uit maximaal drie akkoorden. Dat hoeft geen slecht punt te zijn, maar de band doet er te weinig mee. Simpelweg dezelfde akkoorden blijven herhalen zorgt niet al te dikwijls voor veel luisterplezier. Er zit nergens vaart in dit schijfje, al probeert Bredahl regelmatig de vonk te doen overslaan. Hij zingt geregeld normaal en laat zijn rauwe krijsstem vaak achterwege, maar het is net wanneer hij grof en hard uithaalt dat het adrenalinepeil van Allhelluja stijgt. Nummers als 'Your Savior Is Here' of 'Who's Gonna Kill My Lady?' hebben ontegensprekelijk goeie ideeën, maar er wordt té weinig mee gedaan. Heel de plaat is overigens opgehangen aan een roman over een boel seks en moorden. Interessante premisse misschien, maar de mogelijke opwinding die zou kunnen ontstaan zakt heel snel als een pudding in elkaar.
'Inferno Museum' is een behoorlijk gemiste kans voor Allhelluja. Ook al is het geluid moddervet, wanneer de songs ontbreken zijn er weinigen die de meubelen kunnen redden. Wie Jacob Bredahl in zijn element wil horen kan beter Hatesphere aanschaffen. Enkel de hoes van 'Inferno Museum', met een heerlijk sexy damesachterwerk, is namelijk iets te weinig reden om deze plaat in huis te halen.

Meer over Allhelluja


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.