Ondanks het vrij prille begin van Hypertension Records, wist het label tot hiertoe al een paar bijzonder sterke albums uit te brengen, waaronder de laatste twee sublieme exploten van Amenra. Met Anaphylactic Shock is het alweer raak, al heeft deze band hoegenaamd geen overeenkomsten met Amenra, of het moest de eigenzinnigheid zijn. Dit combo dat uit de krochten van de Nederlandse hardcorescene komt gekropen brengt een geheel eigen mix van punk, black metal tot zelfs death metal. Het resultaat is een sterk en gevarieerd schijfje vol spanning.

Op het eerste gehoor speelt Anaphylactic Shock een wat rauwe punkachtige vorm van black metal en daar komen de heren ook voor uit. Wie vertrouwd is met het meer recente werk van Darkthrone, zal al snel de referenties leggen: een bijzonder gore sound, volgepropt met weerhaken en slijpschijven zodat elke intense luisterbeurt diepe wonden slaat, een bijzonder gore strot (courtesy frontman Eikenaar) en de broodnodige verpunkte groove die het geheel voort laat swingen als een tiet van de Babylonische hoer. Maar links en rechts weet dit kwartet ook zogeheten genrevreemde elementen in het geheel te stoppen. Zo is 'Holy Land' enorm swingend dankzij een haast bluesy ondertoon die de gitaarpartijen kleurt. 'Granite' en 'Waging War' zijn dan weer agressieve lappen testosteron, die doordrenkt met de strot van Eikenaar werkelijk alle muren slopen. Het tempo ligt niet noodzakelijk hoog, maar de verpletterende kracht is er niet minder om. Precies wanneer de band nog eens extra vertraagt, duikt een bedwelmende spanning op, als een tergend traag voorbrandende lont van een nogal groot uitgevallen vat TNT. Prijs voor de beste songtitel gaat naar 'The Future Floats Bleak And Ugly', een nummer dat even vies, opgezwollen en rottend klinkt als de titel laat vermoeden.

Al wie houdt van rauwe herrie als Lair of The Minotaur, Darkthrone of zelfs High on Fire zou best wel eens kunnen vallen voor de prestatie van Anaphylactic Shock. Dit bandje heeft net de nodige ingrediënten om de underground stormachtig te veroveren.

Meer over Anaphylactic Shock


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.