Het infernale trio genaamd Angelcorpse is terug na een pauze van ongeveer vijf jaar. Frontman Pete Helmkamp (zang/bas) en snarenplukker Gene Palubicki vonden de tijd rijp om de mensheid opnieuw te teisteren met hun helse wervelwind aan blasfemische death metal. Zozeer zelfs dat ze voormalig drummer John Longstreth terug binnen haalden, al waren ze niet in de beste omstandigheden uit elkaar gegaan. In ieder geval is er an sich weinig veranderd binnen het domein van Angelcorpse; de fans weten dus genoeg.

Wie niet afgeschrikt wordt door het moeilijk leesbare logo en de diabolisch grimlachende Satan op de hoes (die overigens Jezus verorbert), maakt de borst nat voor een potje heel snelle en soms aan het randje van het chaotisch grenzende death metal. Dat Helmkamp en co. grote fans zijn van het werk van Morbid Angel, behoeft geen betoog. Dezelfde hang naar atypische songstructuren wordt gehanteerd, dezelfde soort gierende en gillende solo's en vooral de totaalklank. Nu is het geluid van 'Of Lucifer and Lightning' niet optimaal, maar het lijkt verdraaid veel op de sound die Morbid Angel gebruikte ten tijde van hun derde officiële album 'Covenant'. Toeval? Waarschijnlijk niet, maar het siert Angelcorpse dat ze zo ver gaan in hun adoratie. Maar maakt dat dan dit een goed album? Jazeker, al zullen mensen die vroeger niets vonden aan de band ook nu hun gading niet vinden. 'Credo Decimatus' trapt nog onheilspellend en behoorlijk traag af, maar zodra 'Antichrist Vanguard' losbarst is het hek van de dam en nemen Helmkamp en zijn kornuiten nauwelijks gas terug, iets waar de band vroeger ook voor bekend stond. Het bijna atypische 'Hexensabbat' is trouwens een ware uitschieter, met zeer sterke gitaarlijnen en vrij afwisselend gehamer van Longstreth. 'Saints of Blasphemy' heeft zowaar bijna een meebrulbaar refrein! Alleen jammer dat de drums nogal prominent in de mix staan, want nu zijn de kleine details die Palubicki uit z'n mouw schudt vaak niet goed te horen. Daar staat dan weer tegenover dat dit een verschroeiend album is, natuurlijk.

Snel, compromisloos, blasfemisch en eigenzinnig, dat vat Angelcorpse vrij behoorlijk samen. Veel nieuwe zieltjes gaan ze niet winnen met deze schijf, maar de liefhebbers weten ondertussen genoeg en staan als een horde wolven aan te schuiven bij de platenzaak.

Meer over Angelcorpse


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.