Op vlak van hardcore en aanverwanten heeft België altijd behoorlijk goed geboerd. Het aantal bands in die verzameling stijlen is door de jaren heen behoorlijk divers gebleven en kwalitatief moesten en moeten deze zeker en vast niet onderdoen voor de buitenlandse concurrentie. Arkangel is inderdaad ook een hardcoreband (uit het Brusselse) die ondertussen al zo'n tien jaar meedraait. De band neigt geregeld meer naar metalcore dan naar hardcore, maar dat maakt an sich weinig uit. Het is agressief en bruut, al ontbreekt hier en daar wat.

Gelukkig koos Arkangel ervoor om de productie nergens te gladjes te maken. Dat zorgt ervoor dat dit album wel wat rauwer klinkt dat de doorsnee platgepolijste metalcoreproductie en in tijden van overvloed is zo een rauwe plaat een pak opvallender dan het gros van de rest. Arkangel trapt in elk geval behoorlijk furieus af en terwijl de barrages aan riffs en drumroffels de luisteraar om de oren vliegen, schreeuwt Baldur Vilmundarson de nummers vol. Zijn hysterische krijs is flink agressief en dus passend bij de rest van het materiaal, al gaat de man soms zo hard in zijn furie op dat het een tikkeltje té wordt. Het is alleen jammer dat tijdens de eerste drie nummers geregeld de indruk ontstaat dat de band niet zo gek veel variatie in het materiaal steekt. Daar komt verandering in bij '13th Hour', dat verrassend subtiel aftrapt en de hele tijd met een soortement dreigende edoch melodieuze toon speelt. Daarna is het echter weer blazen en gas geven van begin tot eind en dat maakt het album flink vermoeiend. Het is leuk dat de band zo vol overgave ervandoor gaat, maar geregeld komt een gevoel naar boven kruipen dat zegt: "Tiens, heb ik dit al niet eerder gehoord?" Opgelet, dat betekent niet als zou Arkangel niet het gros van de concurrentie naar huis spelen (want dat doen ze wel degelijk), maar met meer afwisseling had dit pas echt een topplaat kunnen worden. Nu blijft het zitten bij 'degelijk in het genre'.

Voor de rabiate fans van rauwe hard- en metalcore kan Arkangel best van pas komen, maar voor wie ondertussen even genoeg heeft van dit soort muziek zal de band weinig nieuws toevoegen. Gebruiken met mate kan in dat geval waarschijnlijk helpen.

Meer over Arkangel


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.