Black metal uit Finland, het is geen geheim voor de metaalwereld: Ajattara, ...And Oceans, Beherit, of Impaled Nazarene zetten het land reeds op de kaart. Hammer of Hate is een undergroundlabel voor het rauwe, zwartgeblakerde genre en bracht onder meer al platen van jonge bands als Behexen en IC REX uit. Even jong is het uit het Finse Turku afkomstige Arsonist Lodge, dat na zijn eerste EP nu het tweede 'Perkele, Antikristus ja väärä profeetta' uitbrengt. Diabolus Sylvarum (gitaar en bas) is de man achter het project en Ruins verzorgt de vocalen en drums op dit rauw black metalschijfje met slechts drie nummers, maar weet deze band wel iets relevants op de tafel te leggen van de grote zwartgeblakerde metaalscène?

Nee, maar dat is ook niet belangrijk voor dergelijke ongepolijste muziek: al wat Arsonist Lodge wil doen is een rauwe black metalplaat maken en daar zijn ze op zijn minst in geslaagd. Drie tracks, maar een speelduur van vierentwintig minuten. Vanaf opener 'The Beast Awakens' zetten een aantal trage, slepende en nu en dan groovende gitaarriffs in. De soundkwaliteit van de gitaar en de screams is behoorlijk slecht, maar het komt uiteraard allemaal het genre ten goede. 'Gegen Kristus' is eerder een snelheidsduiveltje, waarin de blasts van Ruins vooral in de verf worden gezet. Afsluiter 'The Deathking' opent met een kwaadaardige quote uit de John Carpenter-film 'Prince of Darkness' en bouwt heerlijk, quasi sludge-achtig, op naar een atmosferische passage die doorbroken wordt door lekkere blastbeatstukken, waarna de trage finale zijn intrede doet.

Fans van donkere, rauwe black metal zullen hiervan smullen en voor hen is dit dan ook verplichte kost. Het is afwachten op een full-cd om te weten wat deze Finnen zullen uitspoken in de toekomst.

Meer over Arsonist Lodge


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.