Hoewel Arsonists Get All The Girls ooit begon als een dolle grap, blijkt middels hun officiƫle debuut 'The Game Of Life' toch dat dit heerschap uit Santa Cruz ondertussen alles wat serieuzer aanpakt. Gelukkig is op muzikaal gebied alles hetzelfde gebleven en staat de ronduit waanzinnige mix van genres en bizarre plotwendingen nog steeds stevig centraal. Vergelijkingen met Dillinger Escape Plan mogen best gemaakt worden, met dien verstande dat Arsonists ... veel meer structuur in hun waanzin gieten en daardoor dus ook beter verteerbaar zijn.

De plaat telt twaalf vrij furieuze splinterbommetjes, met als langste nummer het ronduit geweldig getitelde 'Save The Castle Screw The Princess', wat afklokt op een kleine vijf minuten. Maar er zijn ook spielereien als 'To Get Eaten By The Rats', wat nog geen minuut haalt. Alsof dat nog niet genoeg was, sleurt dit zestal in elk nummer zowat veertien verschillende stijlen door en komt er nog mee weg ook! Perfect voorbeeld is het sublieme maar zeer korte 'Mantipede': de song trapt af als een loeiharde grindcoretrack, met zeer gewelddadige drumsalvo's, raggende gitaren en de hysterische zangpartijen van Remi en Cameron, krijgt halverwege plotseling een hilarisch fout keyboardinterludium en gaat vervolgens door met topzware metalcore. En dat alles komt nog netjes op zijn pootjes terecht! Het spelen met keyboardriedeltjes gebeurt zowat in elke song en de foute klankkeuzes (cheesy discoklanken, foute orgeltjes, ...) zijn niet te tellen. Maar dat maakt net een bijzonder groot deel van de charme van de groep. Precies omdat ze zo los omspringen met conventies en werkelijk op geen enkel moment zichzelf serieus nemen, werkt het geheel. Wie trouwens denkt dat deze jongens halfzacht zijn, staat nog een fikse verrassing te wachten, want het gros van dit schijfje is loei- en loeihard. Tekstueel trekken ze de lijn van geschiftheid trouwens compleet door, aangezien er naast eerdergenoemde titels ook dingen te vinden zijn als 'Claiming Middle Age A Decade Early'.

Wie Dillinger Escape Plan net iets te onverteerbaar vindt, maar wel een zwak heeft voor hyperkinetische muziek, kan alvast het hart ophalen bij Arsonists Get All The Girls. 'The Game Of Life' is immers een heerlijk harde, krachtig komische en groots gedurfde schijf vol muzikaal memorabele mopjes, die nog sterk klinken ook.

Meer over Arsonists Get All the Girls


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.