Sinds Dino Cazares snarenplukker af is bij Fear Factory, heeft de brave man zich op een hele rist projecten gestort. Zijn nieuwe band Divine Heresy begint nu aan een gestage opmars, maar de extremere kant van Dino kwam tot uiting in dingen als Brujeria en dit Asesino. Waar Brujeria eerder grindcoregericht was, is Asesino veeleer brute death metal die toch nog verraadt dat Cazares vroeger veel nummers schreef bij technometallers Fear Factory. Het staat wel vast dat dit een behoorlijk bruut en genietbaar plaatje is.

Dit driemanschap valt sowieso al op omdat alle teksten in het Spaans worden geschreeuwd/gebruld. Het geeft elk nummer al meerwaarde en de intro verklapt dat dit album liedjes bevat die over horror, seks en satanisme gaan. Fijn, fijn! Vanaf 'Regresando Odio' wordt de blauwdruk duidelijk: brute en knallende drumpartijen, compleet met overheerlijke blastbeats krijgen een dikke muur van gitaar over zich heen gestort. Die gitaarpartijen laten bitter weinig invloed van Yngwie Malmsteen verraden, maar zijn zeer precies, haast tot op het chirurgische af. Naast de razernij van het riffen zitten er ook heel wat subtielere details in elk nummer onder de vorm van puike melodielijnen en geschifte piepjes. Nu is het wel zo dat na verloop van tijd er een fikse portie gewenning optreedt, temeer daar elke song een heuse orkaan aan geweld is en de militante beats en riffs constant doorrazen. Wie met andere woorden op zoek is naar de zachte aanpak is er hopeloos aan voor de moeite. Wie echter naarstig op zoek is naar een brute schijf die precies doet wat ze beloofd, namelijk doorhakken, dan is dit echt wel een prachtexemplaar.

Het is sterk om te ontdekken dat de heer Cazares er nog steeds in slaagt om memorabele riffs te pennen, en zeker in een band die de brutaliteit hoog in het vaandel voert. Dit album is dan ook een genadeloze kaakslag in het gezicht van de stijfburgerlijke goegemeente en waarschijnlijk een aanzet tot een nieuwe kruistocht tegen brute metal, maar net daarom is ze zo verdraaid lekker.

Meer over Asesino


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.