Een nieuw zestal op het rooster van Century Media en een behoorlijk atypische – want sterk punkgerichte - band voor dat label. Het gaat over At All Cost, een kek vijftal dat met dit album zijn tweede wapenfeit op de wereld loslaat. Volgens de bijgeleverde biografie valt At All Cost niet op een stijl vast te pinnen en zou dit album een ware achtbaanrit vol emoties moeten worden. Wat het vastpinnen qua stijl betreft valt het best goed mee en het achtbaanritgevoel is toch ook niet meteen aanwezig bij het beluisteren van dit schijfje.

Het is wel nodig om voorbij de werkelijk spuuglelijke hoes te kijken om dit kleinood toch aan een luisterbeurt te onderwerpen. At All Cost verliest trouwens geen seconde tijd met allerlei intro's of rustig beginnen, maar vliegt er meteen in met het titelnummer, een snelle brok agressie van een kleine drie minuten lang. De band vliegt er zo stevig tegenaan dat ze even een luisteraar met verstomming doen slaan, want het snelle nummer heeft slechts een tien seconden nodig om duidelijk te worden. Vooral de hyperkinetische strot van Andrew Collins is een serieus heikel punt, want wat hij uit zijn keelgat perst is niet licht verteerbaar. Hij balanceert steevast op het randje van een hese schreeuw die ofwel net niet vals klinkt, of juist wel. Hij kan ook dieper gaan, maar het is die beginschreeuw die het leeuwendeel van de zang voor zijn rekening neemt en helaas, die aanpak stoort flink. Het is een mens met stalen zenuwen die de neiging kan bedwingen om de skiptoets in te drukken. Wat de variatie aan stijlen betreft, At All Cost houdt zich zowat de hele tijd op in een punkvibe, maar dan eentje die valt tussen de platte poppunk van de laatste jaren en de oerpunk zoals hij zou moeten klinken. Dat heeft tot gevolg dat dit album kant noch wal raakt en maar voortlaveert in middelmatigheid en irritatie. De energie mag er misschien wel inzitten, maar de uitwerking laat op alle vlakken te wensen over.

Zelfs voor de ultieme punkfanaten zal dit schijfje een wrange nasmaak achterlaten. Dat At All Cost stug zijn weg volgt valt te prijzen, het is alleen jammer dat die weg zo verdraaid enerverend is.

Meer over At All Cost


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.