Barbie Bangkok veroverde dit jaar zijn plaats in de finale van de beruchte Humo's Rock Rally. De EP 'Oh my God' levert het niet mis te verstane bewijs waarom. Dit nieuwe aanstormende Belgisch talent brengt vette rock waar nu eens een elektronisch windje door waait en dan weer pure pop naar boven borrelt.
Niet elk nummer op deze plaat is een hoogvlieger. Soms is het Engels met Belgisch haar op van zanger/gitarist Tom Goethals een struikelblokje of is de richting van die Barbie Bangkok met de nummers wil uitgaan zoek. Met nummers als opener 'New Friend' en 'Roll Rockin'' toont de groep echter zijn potentieel. 'New Friend' begint met vettige synths (Liza Verhaeghe) die met een heerlijke crescendo overgaan in een vuile Soulwax-achige gitaarrif om zo tot een knap opgebouwde intro te komen. Strofe en refrein bestaan uit beenharde gitaren en een strak ritme van drummer Laurens Smagghe die zich niet laat verleiden tot een cliché rockritme. Goethals' stem wordt vervormd door een distortion wat het geheel nog wat scherper maakt. Titeltrack 'Oh my God' is een rustig popliedje waar het gebrek aan tekstuele inhoud extra pijnlijk naar voren komt doordat het eenvoudig is ingekleed. Een tekst als I went on a date / with a girl that i hate / could have been better / could have been you getuigt niet echt van een briljante inspiratie. Akoestische gitaar, hier en daar aangevuld met subtiele pianoakkoorden, en de heldere, frêle stem van Goethals maken van dit lied een sober popliedje dat goed blijft hangen. Door de simpele tekst en de eenvoudige melodie is dit nummer een echte meezinger. 'Roll Rockin' is een beter nummer. Een loom gitaartje (met hier en daar een zangerige noot van de slide-gitaar) en kale drums maken samen met de fijngevoelige achtergrondzang en sluimerende synths van dit nummer een heus nummer om te cruisen.
'Oh my God' is een plaat die veel belooft, maar net niet helemaal overtuigd. Hier en daar weet de groep niet goed welke richting ze uit willen wat soms resulteert in langdradigheid ('Hold on') of rommeligheid (de intro van 'Low Bypass'). Maar al bij al zijn deze Gentenaren goed bezig! Dit is rock pur sang met een gezonde dosis humor, knappe zang en een karrenvracht aan muzikale ideeën.

Meer over Barbie Bangkok


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.