Met een bandnaam als Battleroar en een dergelijke titel kan het bijna niet anders of dit is een band die traditionele heavy metal met epiek speelt. Dat deze jongens beïnvloed zijn door acts als Manowar of Jag Panzer zal waarschijnlijk niemand verbazen. Dit combo is afkomstig uit Griekenland en meestal klinken Griekse bands behoorlijk anders dan de meeste van hun genregenoten. Hoewel dat hier nogal meevalt, is het wel zo dat dit album een vrij aardig plaatje is geworden. Het zal echter niet enorm hard opvallen in de grote stroom aan maandelijkse releases.

In tegenstelling tot het maken van een intro om daarna met de deur in huis te vallen, doet Battleroar het eenvoudiger: gewoon het eerste nummer wat langer maken en zonder al te veel poespas beginnen. 'The Wrathforge' zet meteen de toon voor het gehele album met behoorlijk potige powermetal die voor het grootste gedeelte geschoeid is op Amerikaanse leest. Dat betekent dat de gitaren veel steviger weerklinken dan bijvoorbeeld hun Duitse genregenoten, dat de drums net dat tikkeltje agressiever zijn en dat de zang niet noodzakelijk nichterig hoog dient te zijn. Dat zit hier allemaal snor en met nummers als 'Dragonhelm' of 'Oceans of Pain' weet dit Griekse vijftal positief op te vallen, tenzij iemand struikelt over het frappante gebruik van alle mogelijke veldslagclichés in de songs. Alleen weet zanger Marco Concoreggi niet helemaal te overtuigen. Hij zingt wel vrij zuiver, maar heeft een wat zeurderige en iets te fletse stem voor dit soort muziek. In dat opzicht is de band goed te vergelijken met het Australische Pegazus, dat muzikaal wel wist te overtuigen maar zanggewijs soms een tikkeltje te flauw overkwam. Nu goed, het is louter een detail en vermoedelijk gaan er weinigen over vallen. Wie dus even voorbij de talloze clichés kijkt, zal een aardig metalplaatje ontdekken.

Battleroar heeft in heel zijn opzet maar een klein probleempje, en dat is dat de band hoogstwaarschijnlijk niet echt gaat opvallen in de massa. Maar wie dit album tegenkomt en een voorliefde heeft voor metal met een epische inslag en veldslagdooddoeners kan altijd eens luisteren, het zal niet tegenvallen.

Meer over Battleroar


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.