"Beauty Pill" is een bandnaam die alvast aardig tot de verbeelding spreekt. Deze debuutplaat (met een hoes die van al evenveel verbeeldingskracht getuigt) is er dan ook één die gonst van de leuke muzikale ideeën. 'The Unsustainable Lifestyle' is een heuse bricoleercd die op slechts 5 weken tijd in mekaar werd gepuzzeld. En aangezien het hier om een heel aangenaam werkstukje gaat, is dat best een mooie prestatie.
Met een basdrum op het ritme van een opgewonden kloppend hart vangt dit schijfje aan. "There's a band on stage tonight / and every note they play turns back to you." dat is pas een statement om een eerste cd mee te openen! Afwisselend vullen zanger Chad of zangeres Rachel poppy singer- songwriternummers op met hun vol stemgeluid. Een liefelijke totaalklank, doordachte riffs en teksten die, in al hun vreemdheid, toch lekker blijven hangen: Beauty Pill heeft alle ingrediënten netjes op een rijtje gezet. Toch zondigt de band zich niet aan al te conventionele popmuziek. Het snellere, mafgetitelde 'The Mule on the Plane' klinkt zowaar zelfs een beetje dissonant. Met een klassiek instrumentarium maar soms verrassende zanglijnen is het niet eenvoudig om deze 12 nummers in één verzameling te omvatten. 'The Unsustainable Lifestyle' lijkt nog niet zo'n slechte poging. Wat misschien nog het meeste opvalt, is dat de veelal langzame nummers van The Beauty Pill wel een heel warme productiemantel over zich heen hebben gekregen. Extra aandacht verdienen verder originele songteksten en titels ('A Lovesong Called Will You Come Visit Me in Prison') en het indrukwekkend gesoleer van de schijnbaar vierarmige drummer Ryan Nelson die ondermeer het vlakke rocknummer 'The Western Prayer' een extra diepe dimensie meegeeft.
Soberheid siert, ook al liggen er ingewikkelde patronen achter deze stelling verscholen. Dat is een boodschap die dit vijftal op haar debuutplaat ten volle lijkt uit te dragen. Hoewel Beauty Pill op 'The Unsustainable Lifestyle' blijft zorgen voor muzikale uitdagingen is het toch gemakzuchtig genieten bij het beluisteren van deze cd. Noem het gerust een plaat met een lange houdbaarheidsdatum.

Meer over Beauty Pill


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.