Elektro van het Soul Jazz label?! Dit Londense platenlabel brengt meestal vooral verzamelaars uit met een voorliefde voor Jamaica, oude funk, latin en soul uit New York. Nu breiden ze hun dansvloergamma uit met een fris Londens duo. Vier jaar werkte Bell aan hun tweede album en het resultaat is een stevige schijf monsterelektro. Last van oorstoppen of -smeer? Bell knalt dat er met plezier uit.
Dat daarbij de muziek soms begint te kabbelen en de synth-effectjes af en toe uit het rek met koopjes lijken te komen, neemt de luisteraar er best gewoon bij. 'Seven Types of Six' is bedoeld om op te dansen. Vier tellen hard op de grond stampen, een fantasietje draaien en nog eens vier tellen pompen. Bell haalt van alles uit de kast om het de luisteraar/danser zo plezierig mogelijk te maken. Slijmerige bassen, droge bassen, zuigende bassen, aardse bassen en stuiterende bassen. Housige synths, smerige synths en irriterende synths. Dit alles gedrenkt in vette beats, funkbeats, discobeats, scherpe beats, claps en hihats. Ook voor niet-elektrofans is Bell een leuke ervaring.
Bell combineert analoge synths met digitale technieken. In 'File One' bijvoorbeeld hoor je hoe er met de knopjes gedraaid wordt, terwijl een vrouwenstem zo opgeknipt wordt dat het geheel lekker wegfunkt. Sterk aan 'RIST 11A4' zijn de vrolijke bliepjes en de langgerekte tonen onder de funkbas. Bell gaat op heel gestructureerde wijze met de verschillende lijntjes aan de slag door ze kort te introduceren en even later weer uit hun hoge hoed te halen. Die lijntjes kunnen soms zo irriteren dat het grappig wordt. Luister maar eens naar de valse melodie van 'Daylight Burn', de stompzinnige zanglijn "Here we go again" in 'Slide Out Wide' en de amusante synth-baslijn in 'Two Voices'. De kermisgeluiden en vervelende piepjes van 'N' stuiten de luisteraar misschien nog het meest tegen de borst. Net daardoor is het zo'n boeiend nummer. Ook het vermelden waard is de snoeiharde hiphopbeat van 'Kathy'... als de luisteraar maar bereid is zijn boxen maximaal te belasten. Bell maakt uitstekend dansvoer voor de dansvloer zodat die met een gemeende glimlach de dieperik in gestampt kan worden.

Meer over Bell


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.