Het was al even geleden dat de wereld nog eens iets gehoord had van het blackcombo Bewitched. Omdat frontman Vargher behoorlijk actief is in de scene hoeft het niemand te verbazen, maar het is toch wel sterk hoe de tijd en trends alweer totaal geen vat hebben op de muziek van Bewitched. Dit is black metal, jazeker, maar dan van het vuige soort: doorspekt met rock'n'roll en punk zoals bijvoorbeeld ook Darkthrone pleegt te beoefenen, zij het minder lofi. Dit album klinkt alvast weer heerlijk weg bij een fikse pint schuimig gerstenat, ondanks enkele kleine gebreken.

Dat Bewitched een pak beter is op de instrumenten dan bijvoorbeeld Darkthrone is meteen hoorbaar bij opener 'Fucked by Fire': snedig gitaarwerk, een drummer die duidelijk wel beschikt over techniek en de rauwe zang van Vargher laten dit nummer als een sneltrein het album starten. Dit trio houdt nauw vast aan het adagium van 'less is more', wat dan ook te horen is aan de enigszins ruwe en ongepolijste klank van het album. De term 'vuur' komt overigens nog wel meer aan bod: zo bevatten ook 'Gracefallen' en 'Black Burning Hatred' de term in ruime eenheden. 'Let Darkness Come' is de eerste verrassing: in plaats van fiks door te raggen neemt de band opeens gas terug, waardoor het drietal door de song rolt tegen een doomy, haast stonerrock-achtig tempo. Ook het afsluitende titelnummer is een vreemde eend in de bijt dankzij een plotse overdaad aan melodie en gesoleer, al dient vermeld dat in het geval van Bewitched men geen Steve Vai-virtuositeit dient te verwachten. Het zou overigens ook compleet misstaan bij deze oerband. Wat is dan het kleine minpunt van dit album? Dat Bewitched, zoals gewoonlijk, geen enkele song heeft die uitsteekt boven de rest. Toegegeven: dit is een puik album, maar niet meteen een plaat waar een luisteraar direct naar zal grijpen. Tot men plots weer zin heeft om die versleten leren jas uit de kast te halen en flink loos te gaan onder het consumeren van flink wat bier.

Bewitched is maar weer in geslaagd om wars van de trends zijn eigen ding te doen. Dat zorgt er nogmaals voor dat dit een lekker, zij het misschien iets te onopvallend album is geworden. Elke zichzelf respecterende liefhebber van leer en metaal zal in de handjes wrijven bij 'Spiritual Warfare'.

Meer over Bewitched


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.