Petrol, het label dat 'Wachten op misschien" van Biezebaaze uitbrengt, is hiermee niet aan zijn proefstuk toe wat betreft Nederlandstalige muziek. Meerbepaald Nederlandstalige muziek die in de streektaal gezongen wordt begint zo stilaan één van de sterke punten van dit label te worden. Na Flip Kowlier brengt het nu Biezebaaze uit, opnieuw Nederlandstalig maar heel anders. Ten eerste worden de liedjes van Biezebaaze gezongen in het Gents. Ten tweede is ook de muziek in niets te vergelijken met die van de West-Vlaming. Het is een poprockplaat met een eigen karakter. De nummers zijn eenvoudig opgebouwd, niet superorigineel en ook niet overdreven aangekleed. Het is de combinatie van de teksten en de muziek dat de meeste nummers tot mooie elk op zich staande stukken maakt. Hetgeen onmiddellijk opvalt bij de eerste beluistering is het stemgeluid van zanger Kurt Burgelman. Deze heeft een heel krachtige en hoge stem. Het Gentse dialect waarin hij zingt is vrij goed verstaanbaar, al moet je soms je best doen. Handig hierbij is dat de liedjesteksten in het bijgevoegde boekje staan. De thematiek van de nummers is vaak hetzelfde: verliefdheid, liefdesrelaties, mislukte liefdesrelaties en liefdesverdriet vormen een belangrijk thema doorheen de hele schijf. Daarnaast zijn er ook een paar humoristische nummers te vinden, zoals 'Bompa' en 'Rok & Rol'.
De plaat vangt aan met 'Zaterdag', een nummer dat in het begin wel blijft hangen, maar na een paar minuten nogal eentonig wordt. Het nummer vlakt af in plaats van op te bouwen naar een climax. Dat is niet zo voor bijvoorbeeld 'Goele', dat een rustige strofe steeds afwisselt met een uitbundig refrein. Naast de ondertussen alom bekende single 'LoetseBollekeZoetse' is 'Rok & Rol' een van de hoogtepunten op dit album. Dit nummer is een rasecht rock 'n roll nummer dat op menig fuifje binnenkort wel voor de nodige ambiance zou kunnen zorgen.
De plaat klinkt in het algemeen niet echt hard. Sommige nummers hebben de neiging om van het begin tot het einde hetzelfde te klinken, zonder naar een climax te groeien. Mits wat meer effecten hier en daar zouden die nummers misschien wat meer dynamiek kunnen gehad hebben. Maar dat is uiteraard allemaal een kwestie van smaak. Of Biezebaaze een even groot succes zal worden als Flip Kowlier valt te betwijfelen, maar een paar radiohits zitten er zeker in.

Meer over Biezebaaze


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.