"Electro 60's SuperSoul", zo luidt de subtitel bij deze plaat. Zoiets roept natuurlijk meer vragen op dan het echt uitleg geeft. De hoes en de naamkeuze van deze band verklappen al een gezonde dosis humor, maar dragen tegelijkertijd bij tot het mysterie. Over naar de muziek dan maar.
Tijdens een filmfragment waarbij een presentator de "body machine" aankondigt, treedt langzaam maar zeker een vaste gitaarrif meer en meer naar de voorgrond. Na een opbouwende minuut openbaart deze zich in een fris thema dat een geweldig surfnummer opent: 'Bikini Theme'. Een zwoele flanger op de leadgitaar die het thema speelt, versterkt de neiging om een stevige vetkuif te zetten. Hoewel 'An Introduction to' niet meer terugkeert op dit overheerlijke beachboy gevoel, blijft de brede glimlach op deze cd toch steeds aanwezig. Swingende breakbeatrock met een leuk moog orgeltje, een rollend fusion nummer met knotsgekke fluitsamples en een vette basrif, gefreakte triphop met prehistorische, brassband blazers, fluisterende countrysoul met sensuele vrouwenstemmen, ... alles lijkt te kunnen en te passen in dat algemeen heersende, heerlijk zomerse strandgevoel. The Bikini Machine is een ingenieus systeem. Wie het tot stand heeft gebracht? Achter deze plaat blijkt een gewiekst gezelschap uit Rennes verscholen te gaan dat zijn virtuoze instrumentale kunsten vermengt met veel computer en programmeerwerk. Dat laatste gebeurt dus met even veel fijngevoeligheid als het inspelen van de partijen zelf. Er zit zo'n geweldige drive in deze plaat dat ze geen minuut durft te vervelen. Alle 10 de nummers zijn zowat even aanstekelijk en muzikaal gevuld en lijken zowaar weggelopen uit de beste Pulp Fiction scènes. Lekker relaxt ondergaan en genieten is de boodschap.
Na 37 minuten van muzikale verwennerij is het klaar en duidelijk waar "Electro 60's SuperSoul" voor staat: Franse muzikale waanzin.

Meer over Bikini Machine


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.