Australië is behoorlijk wakker geschoten op het vlak van heavy metal. De grote golf aan death en black metalbands die vanuit het zuidelijk halfrond naar boven kwam lijkt stilaan weg te ebben en plaats te maken voor heavy metal die veelal neigt naar Iron Maiden. Black Majesty is zeker een band die veel opgestoken heeft van de Britse IJzeren Maagd. Het enige wat Black Majesty niet heeft overgenomen zijn de superaanstekelijke songs, want die blijven jammer genoeg wat op de achtergrond op 'Silent Company'.

Wanneer Black Majesty aftrapt met 'Dragon Reborn' lijkt er in eerste instantie weinig mis. De veelgelaagde gitaarpartijen zijn dikwijls harmonieus opgebouwd, zodat eenzelfde melodie op verschillende toonhoogtes wordt gespeeld. De drums wijken weinig af van hun opgelegde begeleiding maar zitten toch aan een behoorlijk tempo. De fijngebouwde zanger John Cavaliere haalt trouwens een volume uit zijn tengere lijf dat geen mens ooit zou vermoeden. Zijn haast operateske uithalen doen regelmatig aan Queensrÿche vocalist Geoff Tate denken, met dit klein verschil: Geoff Tate is een beter zanger. Cavaliere doet het verre van beroerd, maar wanneer hij een paar keer na elkaar astronomische hoogtes haalt met zijn stem valt hij hier en daar door de mand. Hij gaat nergens over de schreef en vals is het niet precies, maar een luisteraar voelt toch aan dat hij allicht beter een iets lagere noot aanhoudt. Zoals reeds gezegd, een echt mankement hoeft dat niet te zijn. Het overgrote deel van de tijd is Cavaliere wél overtuigend. Over de muzikanten kan makkelijk gesteld worden dat zij hun instrumenten bovengemiddeld beheersen. Sommige passages zijn behoorlijk indrukwekkend. Het jammere is dat er van 'Silent Company' bitter weinig aan de hersenschors blijft plakken. De nummers zijn onderling behoorlijk inwisselbaar en er springt nergens een track uit waar de band echt opvalt.

Black Majesty is een band die bestaat uit sterke muzikanten, maar die helaas er niet volledig in slagen om op te vallen. Hun sterk op Iron Maiden en Queensrÿche gerichte metal zit netjes in elkaar, daar niet van. Het ontbreekt de heren voorlopig enkel aan pakkende songs die blijven hangen.

Meer over Black Majesty


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.