De Portugezen van Blasted Mechanism hebben zo hun manier gevonden om goed te verkopen. Op het podium kan je ze steevast zien stomen in bizarre, futuristische kostuums - type Star Wars maar dan in het kwadraat. Puntige harnassen, gigantische helmen met tentakels en een zanger (Karkov) die in het Karkoviaans zingt. Portugal viel in 1999 massaal voor het debuut 'Plasma'. Daarna begonnen de ruimtewezens aan de verovering van de rest van het continent. 'Avatara' is hun laatste wapenfeit.

Blasted Mechanism mag dan buitenaardse shows geven, hun muziek klinkt behoorlijk werelds. Zomaar een greep uit het gamma van instrumenten die je op 'Avatara' horen kan: bambuleco, kalachakra, casio, didgeridoo, theremin, gong, seiko drum, sabar, sitar, djembe, dulcimer, vibraphonette en bass synth. De globalisering op een goed geproduceerd schijfje dus. 'Avatara' is een mix van elektronische pop à la Jamiroquai met fikse scheuten global grooves voor op de dansvloer. Er klinkt veel Asian underground mee, een dosis ragga en een handvol ruwe rock riffs. Blasted Mechanism maakt hier een frisse cocktail van die uitnodigt tot dansen. Jammer genoeg – zo gaat dat met cocktails - heb je het na dertien nummers wel gehad.

'Avatara' mag dan weinig afwisseling bieden, het blijft wel een steengoed product. Achter de maskers van Karkov, Valdjiu, Ary, Sync, Zymon en Winga schuilen immers prima muzikanten met gevoel voor catchy thema's. Absolute hoogvlieger is het melancholische refrein van 'Sun Goes Down'. Ook de opgewekte drum 'n' bass van 'Blasted Empire' en het up-tempo 'Take That Shot' schieten in de roos. Karkov zingt in het Engels en Portugees en dat klinkt bijzonder goed. Fans van de Braziliaanse groep O Rappa zullen het dus ook wel met de aliens van Blasted Mechanism kunnen vinden. Om een optreden bij te wonen moet je momenteel nog naar Portugal, of probeer het eens met 'beam me up'.

Meer over Blasted Mechanism


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.