Er lopen flink wat geschifte mensen rond in Australië, maar de meest geschifte behoren waarschijnlijk tot het selecte clubje van Blood Duster. Er is immers geen andere band die zo vrolijk grindcore mengt met rock 'n' roll én dat zo leuk maakt dat het aanstekelijk werkt. Faut le faire.
Dat Blood Duster geschift is blijkt alleen al uit hun ruime tekstuele onderwerpen. Dat zijn seks, drank, seks en nog meer seks, maar dan gebracht met een flinke "tongue in cheeck", zodat weinig mensen Blood Duster serieus zouden nemen. Hun muzikale exploten zijn even gevarieerd als hun teksten. Hoewel? Zodra een nummer op deze plaat boven de twee minuten komt speelt Blood Duster rock 'n' roll met attitude. Zo is 'Six Six Sixteen' overduidelijk een eerbetoon aan de grootste Australische band ooit: AC/DC. 'I Wanna Dolt With A Donna' heeft de klank van, jawel, The Donna's, die op hun beurt ook weer bij AC/DC gaan spieken zijn. Op zo'n momenten klinkt Blood Duster als een oversekste versie van Motörhead, vooral door de grommende zang van Tony Lee Roth. Wanneer de band begint aan haar nummers van maximum één minuut gaan ze voor de supersonische snelheid die kenmerkend is voor grindcore. Snel, loeihard en lekker agressief. Hilarisch zijn de twee non-muzikale nummers 'Sk8ergrrl', oftewel Avril Lavigne die houdt van poepseks, en 'Tony Goes To Court', waarbij de zanger voor het gerecht moet komen wegens te groot geschapen. Het leuke aan Blood Duster is dat de muziek overeind blijft, ondanks de overvloed aan humor. Zo vermijdt Blood Duster een pure carnavalband te worden. Andere hoogtepunten zijn 'Dahmer The Embalmer', 'Idi' en 'Drink Fight Fuck'. De gitaren hebben die typische rock versus punk-klank, soms wat scherp maar steeds passend bij de gelegenheid. Drummer Matt Rizzo timmert de hele zwik vakkundig aan elkaar.
Blood Duster is best niet ernstig op te vatten, maar eerder als een leuke feestplaat. Het is dan wel een feestje waarop ledematen en ingewanden vrolijk in het rond vliegen, terwijl in de gang allerlei afwijkende erotische bezigheden worden beoefend. Geschift, hilarisch, soms onaards hard maar boven alles bijzonder genietbaar.

Meer over Blood Duster


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.