Er zijn muzikanten die klaarblijkelijk steevast tijd te veel hebben. Terje Vik Schel is er zo eentje. Niet alleen speelt de brave man bij Carpathian Forest en maakte hij onlangs met Green Carnation nog een schijf, nu staat hij weer voor de deur met de razende death metalband Blood Red Throne. 'Altered Genesis' is daarenboven een ware slachtplaat die voorganger 'Affiliated with the Suffering' op elk vlak in de schaduw zet.
Blood Red Throne is een death metalband pur sang: geen esoterische invloeden, geen keyboards, geen genrevreemde invloeden maar genadeloze slachtpartijen onder de vorm van beukende nummers. Nochtans begint Blood Red Throne op 'Altered Genesis' verbazingwekkend kalm mits de intro 'Death to Birth'. Dat wordt wel heel snel rechtgezet door 'Incarnadine Mangler'. De barrage van riffs en het donderende, haast supersonische drumwerk laten niemand met rust. Maar het leukste moet nog komen onder de vorm van frontman Mr. Hustler, de blonde brulkikker van dienst. Hij beschikt over een strot die enkel in vorm kan gehouden worden door elke ochtend met een mengsel van kokend lood en spijkers te gorgelen. Blood Red Throne heeft in elk geval op alle vlak de snelheid flink opgevoerd. De snijdende gitaren laten hier en daar wel even het tempo zakken, maar voor het merendeel van de nummers is snelheid troef. Het is overigens moeilijk te geloven dat drumbeest Erlend Caspersen na afloop niet meteen naar intensieve zorgen moet worden gebracht, want zijn snelheid grenst aan het ongelofelijke. Nu zou die snelheid natuurlijk niets voorstellen moesten de nummers ondermaats zijn. Er mag echter zonder twijfel gesteld worden dat Blood Red Throne heel goed heeft nagedacht, want tracks als 'Ripsaw Resentment', 'State of Darkness' of het dreigende 'Eye-Licker' zijn een ongenadige klap in het gezicht.
Toen Blood Red Throne haar eerste stapjes in de wereld zette, kon er nog enigszins gesteld worden dat de band weinig nieuws te bieden had. Die jeugdzonde is ruimschoots rechtgezet. Meer zelfs, als Blood Red Throne op dit elan verder gaat dan worden ze zeer groot. 'Altered Genesis' is in elk geval een visitekaartje dat liefhebbers van ongecompliceerd en bloederig doodsmetaal zonder morren mogen aannemen.

Meer over Blood Red Throne


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.