Blue Flamingo is het alter ego van de jonge Rotterdammer Ziya Ertekin. Hij is een notoir verzamelaar van 78-toerenplaten. Zijn gigantische collectie gebruikt hij in zijn deejaysets en nu dus om deze mixplaat te maken. De plaat is onderverdeeld in drie grote periodes: de oriëntaalse, de Frans/Spaanse en die van de rhythm & blues. In elke periode worden grotere namen zoals Sydney Bechet, Duke Ellington en Jelly Roll Morton, gepaard met minder voor de hand liggende namen.

Ziya Ertekin houdt oprecht van muziek en dat is eraan te horen. 78 R.P.M. is een met zorg uitgekozen selectie uit zijn hoogstwaarschijnlijk enorme collectie van oude jazzplaten. De plaat is van een constant erg hoog niveau. De muziek dateert uit de tijd dat jazz een nieuwe opwindende muziekvorm was, lang voor de intellectuelen het zich toeëigenden en het experiment het overnam van de mooie composities. De nummers op deze verzamelaar zijn geschikt om op te dansen en om naar te luisteren. Er is een goede verstandhouding tussen instrumentale muziek en vocale bijdragen. De plaat bezit dus het juiste evenwicht en kan van begin tot eind boeien. Bovendien zijn de songs afzonderlijk toppers in het genre, korte opwindende tracks die stammen uit de tijd dat Hollywood nog stijlvol was en jazz de muziek van het moment.

78 R.P.M. is eigenlijk geen verzamelplaat maar een mixplaat, wat wil zeggen dat de afzonderlijke nummers tot één geheel worden gesmolten. Het fijne in dit geval is dat de mix nauwelijks hoorbaar is. De songs zijn ook afzonderlijk beluisterbaar, wat in dit geval een pluspunt is, aangezien er geen intro's of outro's afgeknipt worden. Ziya Ertekin heeft zich dus uitstekend van zijn taak gekweten en een plaat gemaakt van internationaal niveau die trouwens mooi is uitgegeven met wat extra informatie in het bijhorende boekje.

Meer over Blue Flamingo


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.