Hij mag dan de reputatie hebben om live meer lawaai te produceren dan de gemiddelde muziekliefhebber kan verdragen in een vol jaar, op deze plaat doet Bobby Bare Jr het anders. Hij brengt gewoon een stel sterke songs. Dat hij daarbij alle hoeken van de met country en rock gevulde kamer opzoekt is alleen een pluspunt. Ook de blazersectie brengt geregeld iets extra, maar de grootste troeven van de plaat zijn toch enkele aanstekelijke melodie├źn en goede teksten.
Een voorbeeld van dat laatste is 'Visit Me in Music City'. Daarin rekent hij in enkele rake zinnen af met Nashville, maar achter de scherpe woorden gaat ook liefde voor de stad schuil. De prijs voor het strafste deuntje op de plaat gaat zonder twijfel naar 'Valentine'. Het refrein, ondersteund door een blazersbataljon, is werkelijk onweerstaanbaar. Een stevige cadans vanaf de start en enkele sterke instrumentale momenten zorgen dat ook de rest van het nummer er zeker mag zijn.
Toch is het niet allemaal zo fantastisch. 'Let's Rock & Roll' is geen slechte song, maar heeft vooral muzikaal niet zoveel te bieden. Het is zo mak dat zelfs het stevig gitaargegrom in het midden er niet genoeg leven in kan pompen. Ook 'Borrow Your Girl' blijft niet lang genoeg boeiend. Maar niet getreurd: met ondermeer het klagende 'The Terrible Sunrise' en het leuke niemendalletje 'Things I Didn't Say' blijft er nog genoeg moois over. Met 'Adorable Beast' schaart Bobby Bare Jr zich met brio bij de grote groep mannen die zich (te veel?) verlagen voor de een of andere schone. Of het blaffen, snuffelen, kwijlen en kwispelen ook resultaten heeft afgeworpen staat niet helemaal vast, maar er is genoeg luisterplezier voor iedereen.
Dat is dan ook waar dit album op drijft: het plezier van het musiceren is zo duidelijk aanwezig dat het moeiteloos wordt omgezet in een behoorlijke portie luisterplezier. Dat zelfs Bobby Bare Jr zich bezondigt aan de gruwel van de hidden track komt nog even de pret bederven, maar al vlug blijkt die hidden track sterk genoeg om toch van een goede afsluiter te kunnen spreken.

Meer over Bobby Bare Jr's Young Criminals' Starvation League


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.