The Boss Martians zijn een driekoppig punkrocktrio uit Seattle. Met 'The Set-Up' hebben ze hun eerste volwaardige cd af. Hun mengeling van garagerock, punk en power pop klinkt zeer opgewekt en amusant, maar kan zeker niet revolutionair of verrassend genoemd worden. The Boss Martians borduren vooral voort op de typische ingrediënten van vroeger gemaakte punk: stevige maar simpele gitaarriffs, een strakke en snelle drum en een stem op de grens tussen zingen en schreeuwen. De krachtige stem van frontman Evan Foster is overigens zeer degelijk, al heeft hij hier en daar bijzonder veel moeite om de hogere registers te halen.

De cd begint uitstekend met 'I Wanna be your Addiction', een snedig nummer, zonder boe of ba. Gewoon rechttoe rechtaan en onbevangen amusement. Ideaal om na een slechte of triestige dag op te leggen om jezelf weer op te monteren.
'I am your Radio' zou zonder twijfel een radiohitje kunnen worden. Het is een leuk en vrijmoedig deuntje dat in het hoofd van de luisteraar blijft rondspoken en na één beluistering al makkelijk kan meegezongen worden. Dit laatste geldt overigens voor de meeste nummers, vermits de zanglijnen en melodieën meestal wel zeer voorspelbaar zijn. Haast alle nummers volgen hetzelfde stramien: eerst tweemaal strofe-refrein, gevolgd door een gitaarsolo en tenslotte opnieuw het refrein. Deze voorspelbaarheid neemt een groot deel van de spankracht van het album weg. Zeker naar het einde toe moet toegegeven worden dat de nummers weinig nieuws brengen. 'Looking for you' trekt bijvoorbeeld zeer hard op de openingstrack.
Twee nummers doorbreken het constante gitaargedreun. 'Oh Angela' is iets rustiger en subtieler, maar slaagt er door een gebrek aan vindingrijkheid toch niet volledig in te overtuigen. 'Never Let it Happen Again' doet muzikaal een beetje aan de Kreuners terugdenken: meer poppy dan de andere nummers met een vrolijke gitaarriff en een simpele drum erachter.

Kortom, dit album is best wel leuk om te beluisteren, maar de meerwaardezoeker zal hier niet veel aan hebben.

Meer over Boss Martians


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.