Negen Pittsburghers gewapend met gitaar, viool, banjo en piano, meer is er niet nodig om americana te mengen met bij momenten stevige rock. Zowel de kracht van de rock als het intiemere van de folk krijgt zijn plaats. Het resultaat is geen mislukte mix, maar een verzameling mooie liedjes die af en toe wordt opengetrokken met enkele welgemikte gitaaraanslagen of een stevig rocknummer.
'The End of the Road is Cecil, PA' is zo een van die mooie liedjes. De verzorgde begeleiding staat volledig in het teken van de samenzang van Sarah Siplak en Eric Graf. Zelfs op instrumentale momenten blijven gitaar en viool, die met eenvoudige melodie├źn de sfeer verzorgen, erg bescheiden. De combinatie van Siplaks zuivere stem en Grafs gefluister is het handelsmerk van deze groep dat ook in 'Red Leaf' goed werkt. Ook hier zijn zachte zangpartijen, enkele streepjes viool en een bescheiden begeleiding de hoofdkenmerken. Op het einde barst dit vat vol emoties echter onhoudbaar open. De finale van 'The First Son' is nog overweldigender. De opbouw van intiem naar sterker en emotioneler gaat weer heel geleidelijk, maar alles gebeurt beheerst en zonder overdrijving. Hoewel sommige instrumentale stukjes op zich wat tegenvallen, is dit een erg meeslepend nummer. Dat niet alleen de samenzang voor sterke nummers zorgt, wordt bewezen in het broze 'Lullabye 2'. Siplak draagt deze breekbare schoonheid zonder problemen in haar eentje.
De nummers die voor wat afwisseling moeten zorgen, zijn helaas niet allemaal even sterk. 'We Only Keep What We Can Carry' en 'Foreign Cinema' zijn nogal doordeweekse rocknummers en ook 'Sailors and Sirens' is niet om van achterover te vallen. 'When I Walk With You' is wel een vrolijk huppelende folksong en 'We Move in Circles' is sympathieke americana, maar het niveau van de intiemere nummers wordt niet gehaald . De enige rocksong die echt niveau haalt is '21st Century Psalms'. Een stevige cadans en lekker gitaarwerk zorgen voor een extra energie-injectie en zo heeft dit plaatje alles in huis om veel volk te overtuigen.

Meer over Boxstep


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.