Doodsbraaf, mierzoet, schijnheilig, streelzacht, ... dat zijn slechts enkele adjectieven die dit virtuoze duo in zijn muziek benadert. Bij wijze van probeerseltje hebben deze 2 frontfiguren uit de Amerikaanse dromerige indieband Luna zich gewaagd aan een wel heel intimistische plaat die alle lichaamsharen meteen doet oprijzen.
Een liefdesspel tussen fluelen mannen- en vrouwenstem is bedekt met een warm deken van diep ingebed geluid. Voor die donsdeken die uit een stevig geheel bestaat met vele fijne schakeringen is topproducer Tony Visconti (David Bowie, U2, Luscious Jackson, Stranglers, T-Rex, Moody Blues, ...) verantwoordelijk. Een zacht 'Ginger Snaps' rust op een Franse 90's pop beat en speelt met hoge windfluitjes om de luisteraar in te sussen. Britta Phillips & Dean Wareham leiden met groots gemak tot de heerlijk relaxte fase tussen dromen en wakker worden. In 'Out Walking' sleept Britta op passionele wijze het dramatische kader van een slowende drum en statig schuifelende violen met zich mee. Het daaropvolgende 'Moonshot' mag de doordringende stem van Dean dan weer overtuigend openen. Op deze manier groeien man en vrouw telkens naar mekaar toe in een (cliché gezocht!) heerlijk muzikaal aards paradijs. Dit laatste nummer is overigens het mooiste afscheidslied ooit geschreven (omdat mensen naar de maan geprojecteerd worden nota bene). Nog mooier wordt het allemaal wanneer blijkt dat dit vocaal geperfectioneerde duo ook gitaar, bas, piano, keyboard of percussie op zich neemt en drummer Matt Johnson (Jeff Buckley, Beth Orton) dit geheel op drums aanvult. De allerlaatste zweem van vertwijfeling verdwijnt als sneeuw voor de zon als duidelijk wordt dat de helft van deze plaat in feite bestaat uit zorgvuldig omgevormde covers van onder meer The Doors, Madonna, Mazzy Star, .... Mogen dan nu eindelijk de kaarsjes uit?
De seksuele chemie die Britta Philips & Dean Wareham een klein uur lang opbouwen spreekt boekdelen. Deze plaat is een ideale kans om het vergeten Valentijnscadeau recht te zetten.

Meer over Britta Phillips & Dean Wareham


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.