De in Londen residerende Bunny kreeg na een motorongeluk zo'n hoge verzekeringspremie, dat hij het zich kon permitteren om een eigen opnamestudio aan te schaffen. Daar nam hij enkele van zijn eerste nummers op, die nu te horen zijn op 'Play to My Own Tune'. Sommige van die liedjes dateren nog van in zijn prille jeugd, zoals 'Betty', dat hij schreef toen hij 13 was. Catchy popmelodieën, herkenbare teksten en veel late seventies-invloeden (zelf vernoemt hij onder andere Supertramp en 10CC) zijn de belangrijkste ingrediënten van Bunny's muziek.

'Play to My Own Tune' combineert een melancholische sfeer met hoopgevende teksten en zorgvuldig opgebouwde songs. De single 'Leave' groeit zo elke strofe een beetje aan door het steeds rijker wordende strijkersarrangement. Bunny kiest in zijn instrumentatie dikwijls voor retro-elementen, bijvoorbeeld de vele orgeltjes, typische gitaarsounds of een achtergrondkoortje. Desondanks klinkt de muziek zelden gedateerd of gerecycleerd. 'Welcome to My World' is een up-tempo nummer met een zeer aanstekelijk refrein, iets waar Bunny in wel meer liedjes naar op zoek gaat. Ook de samenzang zit helemaal waar ze moet zitten en de hoge stemmetjes roepen inderdaad herinneringen op aan groepen zoals Supertramp. Meestal worden de drums puur functioneel gebruikt maar in 'Home' spelen ze een bizar spel: het lijkt alsof het nummer nooit echt uit de intro komt en toch duiken er plots subtiel springende versieringsmotieven op in het slagwerk. Qua harmonieën gaat Bunny niet buiten de grenzen van het doorsnee poplied maar hij probeert het wel steeds interessant te houden. Het eenvoudige 'Betty' gaat over een meisje op de rand van puberteit en krijgt als outro een springtouwrijmpje.

Op dit eerste album toont Bunny zich muzikaal heel coherent en tegelijk legt hij genoeg variatie aan boord om niet te vervelen. Echt vernieuwend is 'Play to My Own Tune' niet te noemen, maar het is aangenaam entertainment dat nostalgisch en nooit verbitterd terugblikt op het verleden.

Meer over Bunny


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.