Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn. De twee heren op de hoes van de cd van Cagedbaby mogen zeker mee. Met hun vuile retrolook en hun missionarispakjes lijken deze mannen wel toe aan wat frisse zeewind. Dat geldt gelukkig niet voor de muziek op deze plaat. Cagedbaby is een éénmansproject van ene Tom Gandey uit Brighton: een kerel die duidelijk zijn gading vindt in dansbare popmuziek. Een heilzame cocktail van elektro, breakbeats en disco effectjes spreekt meteen op een hippe manier de dansvloer aan. Met voluit gezongen of ingesproken teksten en een heerlijk swingende, typisch Engelse eindklank zal deze 'Will See You Now' wellicht hoge toppen scheren in het clubmilieu.

Cagedbaby presenteert typische martinimuziek: hip, sensueel en vooral erg verfijnd. Tom Gandey houdt immers van filmische invloeden in zijn muziek en dat is goed merkbaar. Een rijk arsenaal aan blieps, spacy effectjes en vervormde loops zorgt voor een minutieus, verfijnd en rijk gevuld klankspel. In combinatie met verslavende beats en erg groovy baslijnen, zorgt dit voor feest in het hoofd. Zo wekt een diepe dub in de luchtige breatbeat van 'Against the Wall' een sensueel gevoel op. Doordat dit nummer heerlijk instrumentaal mag uitdeinen in echoënde vibraties, wordt het een hoogtepunt van deze plaat. Heel de cd is een plezier om te beluisteren en baadt in een ontspannen, maar toch boeiend sfeertje. Met een erg eigenzinnige klank die vele verschillende wegen uit gaat, blijft Cagedbaby verrassen. 'Will See You Now' kabbelt heerlijk voort en houdt het midden tussen zweverige lounge en vlotte dance. Speelse melodietjes en erg lichtvoetige effectjes houden naar Orbital knipogende tracks als 'Evolution' sterk. Verschillende lagen ritmische elektronica die samen een zweverig resultaat vormen lijken uitgevonden om in mekaar te schuiven. Een fijne portie 80's geluidjes, digitale vogeltjes en beekjes zorgen verder voor een brede glimlach. Zo wandelt de instrumentale afsluiter 'Marmalade' met een dartel pianootje richting einde. Verder teert de prachtige single '16 Lovers' op voorbij zoevende race-effectjes en neigt 'Golden Triangle' met zijn stuwende baslijnen, funky gitaartje en verslavende beat zelfs even richting Magnus. Misschien zijn de kleffe liefdesteksten een beetje overdreven (in elk liedje zit wel een haast onbereikbare "baby" verscholen), maar inhoudelijke diepgang zoeken is bij deze plaat overbodig. Trendzettende, maar toch erg vertrouwde klanken en een hippe drive zijn dé grote kwaliteiten van Cagedbaby.

Met zijn positieve gemoedsstemming is deze danceplaat voor elk publiek en in elke omgeving beluisterbaar. Zonder daarom echt kant en klare hitjes af te leveren, mag in het geval van 'Will See You Now' toch gerust gesproken worden van een geweldige schijf.

Meer over Cagedbaby


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.