Vrouwelijke vocalistes die spelen met een jazzy repertoire zijn zeer in. Norah Jones is ongetwijfeld de bekendste en meest succesvolle zangeres in deze categorie, maar ook Carmen Cuesto-Loeb moeten we daarin kaderen.

'One Kiss' hoort eerder thuis in de pop dan in de jazz, waar de plaat normaal thuisgebracht wordt. Aan de plaat werkten enkele goede muzikanten mee. Chuck Loeb –echtgenoot van- heeft al geruime tijd een eigen carrière als gitarist. Howard Levy brengt in 'What's Next' een verdienstelijke solo op mondharmonica als instrumentaal tussenspel. De sound zit echter echt niet goed. Maar al te vaak worden er vioolachtige keyboardtimbres gebruikt die tamelijk kitscherig klinken. Steevast staat er een grote hoeveelheid echo op Carmen's stem, die werkelijk irritant wordt in sommige nummers. Haar stem zelf heeft een zacht, welja, romantisch timbre, maar blijft een hele cd door, ballad na ballad, uit hetzelfde vaatje tappen, waardoor het al behoorlijk snel begint te vervelen. Dikwijls zet ze een woord kreunend of zuchtend in, en dit wordt werkelijk irritant na een tijdje. Ze geeft geen blijk van een groot bereik of goede techniek. Het resultaat klinkt weinig begeesterd, en de cover 'While My Guitar Gently Weeps' van George Harrison is zelfs ronduit flets en klef. Ze zingt de overwegend Engelstalige teksten met een accent dat nu en dan stoort, in de twee Spaanstalige nummers geeft ze de indruk meer in haar element te zijn. De teksten zelf zijn behoorlijk clichématig. 'Love is' bestaat uit drieëndertig regels die allen beginnen met "Love is..." om te eindigen op drieëndertig met "Love is, love is all there is." Tot overmaat van ramp begint ook het volgende nummer met, jawel, "Love is..." Dit is een extreem voorbeeld, maar ook de andere teksten zijn over het algemeen weinig geïnspireerd tot clichématig.

'One Kiss' bevat zeker waardevolle momenten, en slaagt er hier en daar in de romantische sfeer over te dragen. Maar voor het grootste deel bestaat 'One Kiss' uit routineuze, weinig originele popsongs.

Meer over Carmen Cuesta-Loeb


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.