Humor en metal, het blijft een behoorlijk gevaarlijke combinatie. Sommige bands nemen zichzelf zodanig serieus dat het komisch wordt, anderen weten de juiste dosering zelfspot en ironie aan de dag te leggen. Carnival in Coal is een duo Franse lolbroeken die al een paar platen lang de wereld bestoken met de meest bizarre muzikale combinaties die een mens zich maar kan inbeelden. Alsof de muzikale wirwar nog niet genoeg was, spelen deze heren ook nog met totaal geschifte teksten, die variëren van geniaal grappig tot gewoon onderbroekenlol en flauw. Op 'Collection Prestige' slaan ze de bal meer dan eens mis, wat leidt tot een ongelofelijk saaie en futloze schijf.

Sommige nummers zijn een mooi voorbeeld van hoe Carnival in Coal niet te beroerd is om zichzelf en vooral anderen in de zeik te zetten. 'Satanic Disaster' handelt bijvoorbeeld om een groepje metaltieners die zichzelf een pose van absolute kwaadaardigheid willen aanmeten en daarin flink floppen. Dat is allemaal leuk gevonden, al gaat de band er soms wat over. 'Fuckable' is zo een compleet misplaatst mormel geworden, niet in het minst door de humoristisch bedoelde vertwijfeling van het hoofdpersonage waarom niemand de sponde met hem wil delen. Dit had leuk kunnen worden, maar de botte humor doet dat effect compleet teniet. Misplaatste humor daargelaten, stelt het muzikale luik van dit album een mens niet bepaald vrolijk. De chaotische mix van werkelijk alle soorten muziekstijlen die je maar kan bedenken werkt vreselijk enerverend door de misplaatste breaks. Death metal het ene moment en de volgende tel plots een funky zwabberende baslijn of een piepend jazzintermezzo in het geheel gooien is net iets té gemaakt. Mocht het beter aangepakt zijn hadden die invallen best goed kunnen werken. Nu klinkt het alsof Carnival in Coal lukraak brokken en snippets van nummers aan elkaar heeft geplakt omdat ze niet wisten wat er anders mee aan te vangen.

Als gemiste kans kan 'Collection Prestige' best tellen. Carnival in Coal beschikt namelijk over vreemde ideeën die, mits beter uitgewerkt, best hadden kunnen werken. De groep laat het zich vast niet aan het hart komen, maar 'Collection Prestige' is een bonte verzameling losse flodders zonder enig gevoel voor richting.

Meer over Carnival in Coal


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.