De twee Antwerpernaren Kelvin Smits en Tommy Rombouts, Kevin Ross uit Canada en de Amerikaanse zangeres Alissa Kueker zijn met 'CX' aan hun tweede album toe. Op de eerste, 'Exit All Areas', werd nog duchtig gespeeld met geluidjes. Op 'CX' kleuren ze braaf binnen de lijntjes. Hierdoor klinkt ze niet uitdagend en blijft ze aanslepen. Maar achter deze façade zijn fijne deuntjes te vinden.
In opener 'Shine' en de single 'Twist & Starts' zijn de funky synthesizerdeuntjes goed ondersteund door een vlotte beat, een prachtige stem en leuke samples. Deze nummers werken dan ook bijna verslavend. Dat kan van de andere songs echter niet gezegd worden, ook al bevat elk nummer, naast een mooie, warme en sexy stem, een leuk geluidje, dat varieert van recht uit de robotfabriek komend tot handengeklap. Daar moet de luisteraar het dan echter drie minuten lang mee doen en de songs lijken allemaal veel te sterk op elkaar.
Nochtans worden er enkele stijlen door elkaar gegooid, maar het is typerend voor het album dat deze variatie niet kan boeien. Keyboards maken dat de meeste nummers er zeer poppy bij lopen. Bij 'Buy This' en 'Air' doen het ritme en de bliepjes je even aan een verse R&B-hit denken, mét bijhorend videoclip, maar de tracks verliezen hun waarde na 30 seconden. Hierdoor eist 'CX' nooit je aandacht op. In 'Ciao' zet het handengeklap aan tot wat meewiegen, maar het nummer blijft iets te chill en loungy. 'Feeling Fine' is evenzeer downtempo, maar net het tikkeltje leuker omdat het donkere en obscure elementen bevat die je even aan Massive Attack doen denken. Toch ontbreekt telkens weer een goed arrangement.
Samengevat is het een ideale achtergrondplaat. Ze stoort niet en brengt om de 3 à 4 minuten weer even iets nieuw en zakt dan weer weg. Het voordeel is wel dat 'CX' een ruim publiek kan aanspreken omwille van hun verschillende invloeden.

Meer over Cinérex


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.