Zanger Bjorn 'Speed' Strid is een bezige bij: niet alleen is deze Zweed actief in de extreme metalband Soilwork maar ook in zijprojecten als de thrash metalparodie Terror 2000, de melodieuze death metalband Disarmonia Mundi en het moderne metaalcollectief Coldseed. Dit laatste is een jonge groep waarvan de muziek volgens Strid zelf veel weg heeft van een kruising tussen Alice In Chains en Rammstein. Die veelbelovende combinatie van grunge met industrial metal is te horen op het debuut van deze band, 'Completion Makes The Tragedy'.

De introriff van 'My Affliction' wekt een lekker rockgevoel op. In de strofe vult Strids heldere zang de sfeervolle en noisy keyboards prachtig aan en dit geheel wordt vergezeld door heavy gitaren en drums. In het middenstuk valt de hele boel stil en gaan alleen Strid, een heerlijk volle bas en de atmosferische keyboards verder. Coldseed kan echter ook ruiger en laat dat zien op 'Nothing But A Loser'. Dit nummer kon er evengoed eentje van Clawfinger geweest zijn en dat is zeker een compliment: terwijl Strid lekker voortbrult en schreeuwt, zijn de groove en de volheid van de pompende distortiongitaren op dit catchy nummer namelijk net zoals bij Clawfinger niet te meten. Op deze plaat zijn er ook snelheidsduiveltjes te vinden zoals 'Five More to Fix' en 'On My Way', waarop hakkende gitaren lekker voortdreunen over up-tempo drums en Strids furieuze strot. Opmerkelijk is het schitterende 'Hatched', waar vette, beenbrekende lagen van gitaren en drums afgewisseld worden met een heerlijk donkere en kalme partij waar Strids bluesy zang over zweeft. Zijn woorden All Alone... ebben mooi weg aan het einde.

Coldseed heeft met 'Completion Makes The Tragedy' een dijk van een debuutplaat afgeleverd vol variatie in melodie en intensiteit. De knowhow van deze band zorgt ervoor dat er nog veel goeds verwacht mag worden.

Meer over Coldseed


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.