Coliseum is niet zo maar de zoveelste hardcoreband, anders zou dit trio hun debuut niet uitbrengen via het prestigieuze label Relapse. In tegenstelling tot wat veel tijdgenoten pretenderen te maken, is dit wel degelijk the real stuff: oerend harde en compromisloze hardcore, geheel in stijl met de grondbeginselen van het genre en met een hele zwik knipogen naar rock 'n' roll en punk. 'No Salvation' is dus zeer geschikt voor alle aanhangers van het originele werk.

Zoals het bijna hoort houden deze jongens het principe hoog van 'wat je zelf doet, doe je beter', vandaar dat deze plaat bij wijze van spreken zowat in de kelder is opgenomen, maar dan een kelder met een heerlijk vol geluid. Wie bekend is met bands als Agnostic Front zal snel horen waar Coliseum voor een groot gedeelte de mosterd is gaan halen: korte, furieuze nummers (de meesten halen de twee minutenkaap geeneens), beladen met maatschappelijk bewuste teksten en de ruwe edoch verstaanbare schreeuw die vol woede de teksten over een waterval aan riffs gooit. Hoewel het leeuwendeel van de tracks op 'No Salvation' bijzonder logisch in elkaar zit, is opener 'No benefit' een wat vreemde eend in de bijt, aangezien de band hierop zodanig in overdrive gaat dat het lijkt alsof Mastodon een broertje heeft bijgekregen. Gelukkig zijn de andere tracks veel meer instant nabrulbaar. Toegegeven, veel technische hoogstandjes hoeven niet verwacht te worden, aangezien dit drietal er met zo'n rotvaart vandoor gaat. De songs zijn eenvoudig van opbouw maar raken toch geregeld de juiste snaar en daar gaat het hem in dit genre nu net om. Heel leuk is de semi-melodieuze breakdown in 'Believer', gevolgd door een zeer eenvoudige maar effectieve solo, meteen ook het enige moment waar Coliseum eerder aan Pro-Pain herinnert.

Weinig franjes, maar véél attitude en een hart op de juiste plaats, dat vat Coliseum's debuut netjes samen. Wie een zwak heeft voor de zogeheten old school hardcore weet met andere woorden alweer waar het geld aan uit te geven.

Meer over Coliseum


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.