In de bio van het Diestse CooN staat te lezen dat de groep actief opkomt tegen onrecht en in het bijzonder begaan is met dierenwelzijn. Dat valt niet meteen te horen aan hun muziek. Bij een eerste luisterbeurt klinkt 'TrinitY' als een gigantische zeehondenknuppel die je het liefst zo snel mogelijk zou willen wegwerpen in een diepe, diepe put. De muziek op de derde plaat van de groep wordt door CooN zelf bestempeld als freakpsychorock. Dat mag veelbelovend klinken, maar zodra de nummers de oorschelpen in komen gedanst, blijkt het om een nogal slappe combinatie van emo, screamo en metal te gaan.

De cd werd opgenomen met een zeer beperkt budget en dat wordt al snel storend. De instrumenten (gitaar, bas en drums) klinken stuk voor stuk vlak en ook de zang is net iets té lo-fi om een blijvende indruk achter te laten. De stem van CooN (de gelijknamige zanger van de groep) doet aan als een mix van het keelzangachtige timbre van Koen Buysse (Zornik) en het stoer-rappende van P.O.D. en Linkin Park.
De songs dragen titels als 'Ruin', 'Pointless' en 'Time's Up' en beschrijven zichzelf als dusdanig vrij afdoend. 'Elusive' klinkt als iets met 'nu-' in het genre: heldere zang met een cleane, echoënde gitaar eronder, afgewisseld met stukken rap. Van zijn lieflijkste kant laat CooN zich zien in 'Anouck', een gevoelige popsong die evenwel na een tijdje wat eentonig wordt. 'Nest Making' is een kort en krachtig instrumentaal metalnummer dat organisch klinkt maar nauwelijks voor de omschrijving 'nummer' in aanmerking komt vanwege zijn geringe lengte. 'Time's Up' ten slotte is ietwat puberaal aandoende emo die eindigt met een zwakke, richtingloze gitaarsolo.

Dat CooN meer in zijn mars heeft dan wat het op 'TrinitY' laat zien, is wel duidelijk. Niet alle nummers mogen dan even goed in het oor liggen, de virtuositeit van de muzikanten valt direct op. Op het magnum opus van de groep zal het allicht nog even wachten zijn, maar gestaag zullen de heren uit Diest hun allerindividueelste bruggetje wel weten te timmeren over de rivier die onrecht heet.

Meer over CooN


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.