Cristóbal Repetto is de nieuwe tangoster van Argentinië. Al vanaf de eerste gezongen noot van zijn debuut bewijst de 26-jarige Repetto dat hij een koninklijk zanger is. De Urugayaanse pers schreef dat Repetto's stem klonk alsof hij een grammofoonspeler had ingeslikt. Feit is dat de jongeman een erg mature klankkleur heeft die dicht aanleunt bij hoe in het begin van vorige eeuw tango's gebracht werden. De composities die Repetto koos, duiden in dezelfde richting: de vijftien nummers die hij zingt zijn voor het eerst opgenomen of geschreven tussen de jaren '20 en '60. Voor de begeleiding koos Repetto voor een sobere, akoestische ondersteuning van gitaar en een sporadische viool, die de roots van de tango benadrukken.

In 'De Tardecita' verrast zijn stemgeluid de luisteraar die niet vertrouwd is met de Argentijn. Na een korte gitaarintro die éénmaal het thema speelt, valt Repetto in met een genepen, hoge stem die even tot nadenken stemt: is dit die knappe twintiger vanop de hoes of is het zijn oma die zingt? Daniel Yaría, Javier Amoretti en Martín Creixell vervlechten hun gitaarspel op een subtiele en doordringende wijze die Repetto's zang ideaal doet uitkomen. De ritmeondersteuning is secuur, maar wordt dooradert met de nodige melodische impulsen die nooit opschepperig worden zodat de aandacht van Repetto wordt afgeleid.
In 'Cantando', een compositie van tangolegende Mercedes Simone, zit cornetviolist Javier Casalla bij in de begeleiding. Hij voegt meteen een extra donkere emotielaag toe aan het nummer, ondanks het feit dat hij uitblinkt in het niet-spelen, wat een krachtige spanning in het nummer brengt. Alle aandacht blijft gaan naar Repetto's stem; en die is bijzonder gearticuleerd, dramatisch en bezit een vitaal en gepassioneerd karakter. Repetto toont zich bovendien een meester in subtiliteit en weet zijn verhaal, dat traditioneel over vurige seks, de tangogeschiedenis, veroveringen of ontberingen gaat.

Repetto maakt met zijn eerste soloplaat meteen een goede beurt. Met een natuurlijke, warme stem (ook al klinkt die verrimpeld) eert hij de oude tangostijl. It takes Repetto to tango.

Meer over Cristóbal Repetto


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.