Bruut geweld mag dan al een tijdje ingeburgerd zijn in metal, toch blijven bands op zoek om brutaliteit een tikkeltje verder te drijven. De laatste manier om dat te doen is niet alleen razendsnel te spelen, maar nummers tjokvol tempowisselingen en geschifte riffs te steken. Dat kan interessante dingen opleveren, zo is de muziek van onder meer Cryptopsy of With Passion een aanrader voor wie op zoek is naar nieuwe dingen. Sommige bands slaan de bal in hun zoektocht echter behoorlijk mis en Crowpath hoort daar helaas bij. Het is niet dat de band geen moeite doet, maar ergens tijdens het creatieve proces zijn ze gewoonweg vergeten om pakkende of interessante songs te schrijven, tot op heden nog steeds hét belangrijkste bij het maken van een plaat.

Het spijtige aan het ontbreken van echte songs is meteen duidelijk bij opener 'Hellbound': hondsbrutaal blaast Crowpath maar door en ook al zijn de muzikanten zeer bedreven in luisteraars alle hoeken van de kamer te laten zien, de heilige vonk ontbreekt. Er wordt geramd, gescheurd en gehakt dat het een lieve lust is en nooit komt het gevoel dat een mens het meubilair wil slopen om het hoekje kijken. Crowpath slaagt er enkel in om iemand gelaten deze barrages aan snelvuurriffs en totaal geflipte drumpartijen te ondergaan. Ook 'XIII', 'Kings Among Cockroaches' of 'The Precise Art of Knives' weken niets los. Het moet gezegd worden, voor instrumentbeheersing verdient Crowpath een dikke pluim. Echter, deze band leidt een beetje aan het syndroom dat soms ook The Dillinger Escape Plan treft en dat is dat overdaad schaadt. Crowpath moet dringen wat meer ademruimte inbouwen en dan zou het geheel een pak aangenamer worden om naar te luisteren. Meer structuur in de nummers kan de band ook ten goede komen, want nu heeft een luisteraar meer het idee te luisteren naar een verzameling losse onderdeeltjes in plaats van een goed geoliede motor.

Mocht Crowpath in de toekomst er over nadenken om de songs een beetje meer uit te balanceren en vooral niet te willen overdrijven, zit de kans er in dat ze met sterk materiaal op de proppen komen. Voorlopig schiet de band nog niet met scherp maar vooral met losse flodders.

Meer over Crowpath


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.