Er zijn mensen die zich expres laten invriezen in de hoop dat later er een geneesmiddel zal gevonden worden wat hen kan genezen van eventuele ziektes die ze onder de leden hebben. Rond dat invriezen is zelfs al een hele cultus ontstaan, de aanhangers van 'cryonics'. Zo is meteen ook verklaard waar de naam van deze Finse heavy metalband vandaan komt. Wie op het geluid van deze band afgaat, zou trouwens kunnen denken dat deze band werd ingevroren ergens halverwege de jaren tachtig, want zo klinkt hun muziek namelijk. Cryonic Temple heeft lak aan trends en houdt halsstarrig vast aan de basis zoals die gelegd werd door bands als Helloween of Judas Priest.

De clichés worden nergens gemeden op 'In Thy Power'. Een korte blik op de diverse songtitels zegt wat dat betreft meer dan genoeg: 'Beast Slayer', 'Rapid Fire', 'Eternal Flames of Metal',... Alsof dat nog niet genoeg was, gaat de zanger van dit combo door het artistieke leven met de welluidende naam Glen Metal. In ieder geval, voor een band die zo overduidelijk lonkt naar het verleden mogen die kleine uitspattingen er gerust bij genomen worden. Het belangrijkste is nog steeds de muziek en daar valt bij Cryonic Temple weinig op aan te merken. Het gebrek aan originaliteit wordt voor een flink stuk goedgemaakt door de charme van het geboden materiaal. De drums ratelen meestal door aan een hoog tempo, de ritmebegeleiding is wel heel eenvoudig van opzet en op tijd en stond mag een flitsende solo het zwerk doorkruisen. Dat de heren van Cryonic Temple begenadigde muzikanten zijn, klinkt heel duidelijk door in de elf nummers van 'In Thy Power'. Dat is trouwens een constante factor bij Finse bands. Blijkbaar geeft de donkere winter daar meer dan genoeg tijd om flink te oefenen. Het enige wat minder overtuigend is aan het geheel is de zang van Glen Metal. Veel clichématige muziek kan gered worden door een sterke zangprestatie, maar die laat hier een beetje te wensen over. Het is vooral een kwestie van willen maar niet kunnen. Het zal een kniesoor zijn die daarop let, want al wie plat gaat voor heerlijk ouderwets metaal in de lijn van de reeds eerder vernoemde Helloween of Manowar zal meer dan waarschijnlijk ook Cryonic Temple kunnen smaken.

Negatief gesproken zou een mens kunnen stellen dat er werkelijk geen noot opvallend is aan Cryonic Temple wegens allemaal al verschillende keren eerder gedaan. Hoewel dat meer dan een grond van waarheid bevat valt er ook nog wat te zeggen voor het amuserende karakter van dit soort muziek. Het is ongecompliceerd, recht voor de raap en het bezit de mogelijkheid om aanstekelijk te werken op de nekspieren. Als de band nu enkel nog wat werkt aan de zang komt dat allemaal netjes in orde.

Meer over Cryonic Temple


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.