Uit de assen van de Belgische groovy metalband Massif verrees een tijdje terug dit Damn Your Idols. Het is te zeggen, zanger Gunther Uytterhoeven en gitarist Hans De Bruck vonden de tijd rijp voor een nieuwe start en daarom werd deze band boven de doopvont gehouden. Geen slechte keuze, want muzikaal is Damn Your Idols een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de heren hun vorige exploot. Wie zijn rock en metal graag stevig doorrollend heeft, is alvast aan het juiste adres.

Het titelnummer mag behoorlijk agressief de boel openen. Meteen wordt duidelijk dat de flinke haak waaraan de songs worden opgebouwd het solide drumwerk van Stef Sinhave is. Niet alleen houdt hij er stevig de pas in, hij geeft de songs ook de nodige ritmische schwung mee zodat de stevige hespen van riffs zich netjes kunnen nestelen rond deze centrale kern. De vrij rauwe zangstem van Uytterhoeven is nog altijd behoorlijk herkenbaar, al klinkt hij hier soms een pak venijniger dan vroeger, wat geen slechte zaak is. Tweede opvallende track van het album is 'Act Like A Saint'. De song wisselt vrolijk tussen een fiks beukende partij en plotseling behoorlijk ingetogen semi-akoestische momenten. Normaal gesproken werkt een dergelijk van de hak op de tak springen niet bepaald de continuïteit in de hand, maar hier neemt een mens die plotse overgangen voor lief en het klopt aan het eind toch. En dan is er afsluiter 'Never Let You Go', een zeer intimistische ballade met een zeer softe Uytterhoeven en akoestische gitaar. De man ging door een heel moeilijke periode voorafgaand aan dit album en dat valt hier het sterkste op. Een andere sterke track is 'Man in The Whole', gezegend met een kleine woordspeling maar vooral met een snijdend refrein en een paar kopstoten van riffs. Hoewel de band links en rechts een paar minieme muzikaal mindere momenten heeft, weet op zo'n ogenblikken de stem het geheel toch nog recht te trekken. Voor het leeuwendeel is het echter gaan met die banaan.

Met Damn Your Idols is er alweer een beloftevolle Belgische band opgestaan, die zeker en vast buiten het metalpubliek gehoor zou mogen vinden. Het album swingt als een tiet en als klap op de vuurpijl gaan de teksten ook nog ergens over: een mooi huwelijk dat naar meer smaakt.

Meer over Damn Your Idols


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.