Voor al wie dacht dat de hoogdagen van de zogeheten rockopera voorbij waren komt er een Italiaan op de proppen met een heuse metalopera, gespreid over drie platen dan nog wel! Liverani is een bezig baasje die met een drietal groepen nog niet genoeg heeft. Zijn epos 'Genius' is in elk geval het meest ambitieuze dat de man tot hiertoe heeft ondernomen.
Net zoals op deel 1 wist Liverani een flink pak grote namen uit de rock- en metalwereld te strikken voor een rolletje in deze opera. Enkel vocaal dan, aangezien Liverani verantwoordelijk was voor alle muziek en enkel de drums aan zijn kompaan Dario Ciccioni overliet. Zo duiken Mark Boals (ex-Malmsteen) en Daniel Gildenlöw (Pain of Salvation) opnieuw op als de twee protagonisten Genius en Twinspirit no. 32. Voor de overige personages heeft Liverani onder meer Russel Allen (Symphony X), Edu Falaschi (Angra) en Liv Kristine (ex-Theatre of Tragedy, Leaves' Eyes) gestrikt. Een ware who's who van metal en rock dus. Allemaal goed en wel omdat de cast op zijn zachtst gezegd indrukwekkend is, maar weet deze metalopera ook te overtuigen? Het nieuwe is er immers af doordat deel 1 al een tweetal jaar beschikbaar is. Daarom dat Liverani deze keer het over een iets andere boeg gooit en net dat beetje steviger van leer trekt dan op deel 1. De up-tempopassages zijn rijkelijk aanwezig en geven deel twee wat extra duwtjes. Er is ook ruimte voor de gevoelige ballade of het experiment, zoals 'Valley' waarin Edu Falaschi zijn zachte kant laat zien. Een heel leuk en apart nummer is 'Beware'. Hier speelt Jeff Martin (Racer X) een boom die de helden waarschuwt voor gevaar. Het resultaat is een tegendraadse song die bijzonder geinig overkomt en zowat elke hark in beweging kan krijgen.
Het hele verhaal wordt smetteloos aan elkaar gepraat door Philip Bynoe, een man die beschikt over een warme stem en die idealiter een voice-over kan doen in een film. 'Genius' is ambitieus maar weet gelukkig ook te overtuigen. Misschien brengt Liverani op deze manier het genre van de rockopera opnieuw tot leven. Als er meer platen van dit kaliber uitkomen is dat een zeer goede zaak.

Meer over Daniele Liverani


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.