Dantesco is de meest bekende metalband van Puerto Rico. Niet moeilijk, aangezien er in dat land niet bepaald veel metalbands zijn. Maar kom, dat maakt eigenlijk geen bal uit, want Dantesco bewijst met dit album zeker en vast internationaal bestaansrecht te hebben. De band klinkt nochtans nogal vreemd bij een eerste luisterbeurt.

Muzikaal gesproken is de zaak snel beslecht: de band speelt een mengeling van oudere metal en hardrock, met veel verwijzingen naar Black Sabbath, links en rechts wat Judas Priest en zelfs stukken Led Zeppelin. Het echt cheesy heavy metal-gedoe van veel Latijnse bands wordt meestal vermeden. Echt opzienbarend is het allemaal niet, maar wel leuk. Een troef is zeker dat zanger Erico La Bestia (en dat moet haast een artiestennaam zijn) al zijn teksten in het Spaans zingt. Bij Tierra Santa of Mago De Oz is dat absoluut een toegevoegde waarde. Het is weer eens iets anders dan Engels. Maar nu komt het moeilijkst te verteren punt en dat is de zangstijl van diezelfde Erico. In wezen is zijn zang echt wel sterk, maar iets te operagetint om doorsnee te zijn. Bijzonder vaak laat hij zijn zware bariton rollen met een pak vibraties en de lichtjes overdreven bombastische stijl die over-the-top operazangers wel eens durven bezigen. Het staat als een paal boven water dat dit aspect Dantesco een eigen gezicht geeft, maar het leidt geen twijfel dat dit kleine gegeven heel wat mensen zal doen afhaken. Dat zou echter jammer zijn, want wie even de moeite neemt om te wennen aan de aparte zangstijl zal snel leuke songs als het epische 'En el Bosque... Esta Noche' of het wat gemenere 'De la Mano de la Muerte' ontdekken.

Dantesco is zeker en vast geen typische heavy metalband, en zoals zo vaak kan dat zowel in hun voor- als nadeel uitpakken. Het is absoluut niet de meest gemakkelijke kost, maar wie even doorzet kan best een zeer aardige band met goeie idee├źn ontdekken.

Meer over Dantesco


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.