Zou deze Duitse band met Amerikaanse zanger zichzelf genoemd hebben naar het geniale nummer van grootheden Machine Head? Mogelijk wel, zeker als men even de tijd neemt om deze kleine testosteronbom aan een luisterbeurt te onderwerpen. Met de beukmetal van Machine Head heeft Davidian niet zo gek veel affiniteit, maar deze puike mix van moderne thrash en vlot doorbeukende metalcore mag er alvast zijn!

Al van bij opener 'Judas Cross' is het behoorlijk raak. Het geluid van dit plaatje is overdonderend en de dubbele basdrumroffels waarmee drumbeest Alex Scherf op de loop gaat, zijn indrukwekkend. Neem daarbij een potige gitaartandem die niet alleen catchy riffs weet te bedenken maar vooral beukt, beukt en nog eens beukt, dan weten de ingewijden dat hier een kleine veertig minuten gas zal gegeven worden. De voornaamste metal- of hardcoreinvloed van het geheel komt via zanger Dave Hopkins, die een vuile rochel bezit die bijvoorbeeld in Agnostic Front ook al eens aan bod komt. Maar niet getreurd, want Davidian gaat nergens de softe toer op. Het gehak en gedonder blijft maar doorgaan, waardoor een mens soms zou vergeten dat er links en rechts nog ruimte is voor subtiliteiten. Zo zijn de thrashmelodie├źn van een behoorlijk hoog niveau en ook al gebruikt de band met graagte hetzelfde stramien, toch zit er nog voldoende variatie in het geheel. De songs vallen apart misschien niet zo gek veel op, maar als geheel weet dit album te verrassen dankzij de agressie en energie die eruit straalt. Het was alweer even geleden dat een soortement thrash/hardcore crossover niet ten prooi was gevallen aan allerlei ongein zoals overdreven cleane zang of softe melodietjes. Dit is thrashcore zoals het hoort: hard, ongenadig en beenhard beukend.

Een originaliteitsprijs gaat Davidian vast en zeker niet winnen, maar ze verdienen wel aandacht omdat ze ervoor kiezen om met het hoofd naar beneden voluit gas te geven en niet toe te geven aan allerlei postmetalcore-iaanse frullen. Dit is hard, loeihard en het is precies die kwaliteit die Davidian positief doet opvallen.

Meer over Davidian


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.