Denemarken is niet alleen een variërend metalland (van death/thrashacts als Hatesphere en Koldborn tot industrial metalbands als Mnemic en Raunchy), maar ook en vooral eentje van extreme en brutale metal. Daar is nieuwkomer Dawn of Demise het bewijs van: deze Denen spelen een stevig potje death metal met de nodige snuifjes groove en tempoafwisseling. De band ontstond in 2003 en staat er anno 2008 met zijn debuut, 'Hate Takes Its Form'.

Met de openende titeltrack wordt duidelijk dat Dawn of Demise New Yorkse death metalinvloeden geniet als Cannibal Corpse, Suffocation en Skinless, wat blijkt uit de brutaliteit en tegelijk de groove en uiteraard een positief pluspunt is. De omnipresente oergrunts van Scott Jensen leiden het slagveld van hakkende gitaren, ondersteund door een artillerie van jewelste van bas en lekker beukende drums dankzij hun liveklank. Leuk zijn ook de gastvocalen van ex-Hatesphere brulboei Jacob Bredahl, tevens de producer van dit schijfje. Het gaat dus om een feilloze productie en uitvoering van fantastisch groovy en zeer brute death metal. Het enige bezwaar zou kunnen zijn dat hier en daar iets meer snelheid gewenst is, omdat sommige trage stukken ondanks hun grote kwaliteit net dat ietsje teveel zijn, maar het is duidelijk dat dit een zeer sterk debuut is en zeker voor een death metalband. De groove en brutaliteit in nummers als '...And Blood Will Flow' en 'Within The Flesh' zijn ongemeten en de melodie die sommige riffs en vooral de soli van Alexander Kjeldsen en Martin Sørensen in zich meedragen zijn zeer goed geplaatst en vol eigen identiteit, iets wat tegenwoordig vaak gemist wordt in de hele metalscène.

Dawn of Demise heeft er een sterk debuut op zitten: beukend, brutaal en groovend maar berekend en hier en daar met een likje melodie. De heren mogen trots zijn, want van deze Denen hoort de death metalscène nog zéker.

Meer over Dawn of Demise


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.