Daybreak is geworteld in de Kontichse hardcorescene en werd eind 2005 opgericht door gitaristen Tim Van den Broeck en Joeri Arras. Anno 2006 wordt de line-up vervolledigd door bassist Nick Martinet, drummer Gerben Andries en frontman Steven Van Crombruggen. Voor de productie van hun debuut-EP deden ze beroep op Dirk Miers (The Setup, Do or Die) van De Studio te Asse. 'Conversations Dressed in Black' telt slechts 3 songs en klokt af op nauwelijks 10 minuten, maar smaakt onmiskenbaar naar meer.

De imposante schreeuwstrot van Van Crombruggen verzorgt de aftrap van 'Don't Count Me Out', een aan Kyuss schatplichtig stonerrockepos dat zich onderscheidt door de spitsvondige wisselwerking tussen de twee gitaren. Ook Martinet doet vocaal zijn duit in het zakje, zij het met krachtige, heldere stemuithalen. Muzikaal zoekt Daybreak een evenwicht tussen rock en hardcore, een crossover waar ze goed mee weg komen. Hoewel 'My So Cold Home' tekstueel niet zo goed uit de verf komt, vindt het nummer een stevig compromis tussen ingehouden strofes en een uitzinnig refrein, waar de gitaren unisono van jetje mogen geven. De atmosferisch galmende gitaarpartij van 'Insanity' mondt op zijn beurt uit in een furieus riffmonster dat de EP in stijl afsluit.

De productie van 'Conversations Dressed in Black' kan niet helemaal overweldigen, maar dat is slechts een opmerking in de marge. Daybreak geeft namelijk een visitekaartje af dat kan tellen. De eclectische combinatie van snedige rock'n'roll, potige hardcore en bevlogen screamo toont dat de groep over heel wat potentieel beschikt. De fundamenten voor een eigen geluid zijn gelegd, de tijd zal uitwijzen of ze stevig genoeg zijn. Blijven gaan, heren!

Meer over Daybreak


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.