Deathcore kan altijd twee kanten op gaan: ofwel leunt de band meer aan bij rasechte deathmetal, sluiten ze geen tot weinig compromissen en beukt het als de beesten, ofwel wordt het ronduit irritant en zielig. Nog een geluk voor het Belgische Days of Betrayal dat ze vooral in de eerste categorie vallen, al zijn ze niet altijd vrij van kleine dingen die volgende keer toch nog iets beter kunnen zijn.

Een pluspunt is de uitstekende klank van dit kleinood. Ondanks het gebruik van laaggestemde gitaren en ronkende bas is het meeste toch nog goed te onderscheiden, waar andere bands geregeld in de val trappen van het geluid zo vol te smeren en zo bassig te maken dat een welgemeende 'whoemp!' het enige is dat nog uit de luidsprekers komt. Ook op speltechnisch niveau weten de heren hun mannetje te staan en zijn gelijkenissen met Crimson Falls of zelfs het grote Aborted links en rechts te horen. De snelle passages, volgestouwd met ratelende dubbele basdrums en raggende gitaren, of de logge breakdowns die duchtig inwerken op de nekspieren: het zit er allemaal in. Daarnaast is er ook ruimte voor vocale variatie, al overweegt de eerder hardcoregetinte schreeuw/krijszang het meeste, maar het is gelukkig niet zo dat zanger Niels Dhuyvetters zich bedient van die ronduit irritante pig squeals zoals Despised Icon uitentreure en tot meerdere irritatie van de medemens doet. Eigenlijk heeft Days of Betrayal nog één klein euvel weg te werken, en dat is de lage herkenbaarheid van de nummers. Op dit moment is het nog net ietsjes te standaard en het blijft ook nog niet genoeg hangen om daadwerkelijk indruk te maken. Los daarvan is dit echter een beukschijf die lekker wegluistert.

Days of Betrayal is alleszins een veelbelovende band die - mits een beetje verder schaafwerk aan de nummers - het best in zich heeft om ver te komen. Het valt enkel te hopen dat ze niet beginnen met vreselijke eenheids-deathcore-worst te produceren, maar integendeel het meer deathmetalgetinte spectrum van hun sound gaan exploreren.

Meer over Days of Betrayal


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.