Het Brusselse zootje ongeregeld dat zichzelf De Klootzakken noemt stuurde enige tijd geleden een demo de wereld in. De 'Klotedemo' blinkt uit in politieke incorrectheid en vette beats. De Klootzakken maken dansbare feestelectro met een ranzig tintje en Nederlandse teksten die vlotter voorbijrollen dan kwik.

De Klootzakken geven de aftrap met 'Sla Er Op'. Vuile synths scheuren over bonkende beats terwijl Pablo Eekman zijn tekstuele gal ietwat nasaal uitbraakt. De essentie van het nummer ligt vervat in de woorden "Maar als je lief opeens geen gehaktballen meer eet, dan zeg ik sla er op, enkel nog sla er op. Moet ze geen vlees meer omdat ze vegetarisch eet, doe dan de sla er op, ik zeg je sla er op." Het volgende nummer, 'Billenbreaker', klinkt geraffineerder dankzij de echoënde zang van Joy Adegoke. De tekst van dit lied stelt in tegenstelling tot die van "Sla Er Op" wat teleur, met een refrein dat niet verder komt dan "Doe de dans maar." Gelukkig brengt 'Nikotin' -dat roken verdedigt- weer lekker foute beterschap ("Gib mir deine Cigaretten, gib mir dein Tabak, mein Lebesraum braucht Nicotine of ik sla met mijn matrak"). De nummers houden vast aan dansbare beats en vettige overstuurde synthesizers. Na het anti-koeienlied 'Cowschwitz' volgt nog een softcore reprise van "Sla Er Op". Een Fender Rhodespiano pingelt over lichte beatjes en zorgt zo voor afwisseling op dit schijfje dat gedomineerd wordt door synthesizers die in het voormalige Oostblok gemaakt lijken. Het ghosttrack grijpt terug naar de houserige electroclashpop waarvan de Klootzakken hun handelsmerk maken.

De 'Klotedemo' is aardig hilarisch en dansbaar maar komt toch niet veel verder dan een gimmick. Veel meer dan leuk en grappig is dit niet. De Klootzakken kiezen desondanks niet voor het eenvoudigst mogelijke pad: alles past mooi bij elkaar en is degelijk gespeeld. De teksten zijn over het algemeen ook meer dan puberaal gezwets. Leuk voor wie van een absurde versie van Arbeid Adelt op coke houdt.

Meer over De Klootzakken


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.