Hoewel Massacre Records al jaren zijn naam maakt met van die typische Duitse heavy metal uit te brengen, blijkt dat ze de laatste tijd zich meer gaan verdiepen in andere genres, en zeker in death metal. Om maar te zeggen dat een band met als naam Deadborn niet bepaald vrolijke deuntjes pleegt ten berde te brengen. Niet dat met deze jongens ineens de nieuwste sensatie is opgestaan, maar dit album kan er best mee door wanneer de verwachtingen niet hoog gespannen zijn.

Death metal kan grofweg opgedeeld worden in twee grote categorieën: de bands die gaan voor het zeer technische samenspel en die ook virtuoze hoogstandjes laten horen en de bands die kiezen voor eenvoud en bruutheid. Deadborn kiest in wezen voornamelijk voor het eerste, al dient gezegd te worden dat ze een dappere poging ondernemen om de logge groove van de tweede categorie te incorporeren in hun ultrasnelle songs. Brute en afwisselende drums en een overdadig gebruik aan blastbeats en dubbele basdrumtechniek: check. Frenetiek gitaarwerk met aandacht voor stevige hooks? Check. Een brute edoch behoorlijk verstaanbare brulboei? Check. Ook titelgewijs is er weinig nieuws onder de zon: 'Pain Is God', 'Negative Reinforcement' of het iet of wat (b)anaal getitelde 'The Crack of Doom' zijn immers gefundenes Fressen binnen death metalland. Maar het kan niet ontkend worden dat dit viertal er flink tegenaan gaat en dat hun enthousiasme met recht en rede mag geprezen worden, zij het dan wel met vermelding dat hun songmateriaal voorlopig althans nog achter blijft op de inzet. Met andere woorden, dit is zo'n typische complexloze plaat die best wel aardig wegluistert, maar waarvan tegelijkertijd ook weinig aan de ribben blijft kleven. Het vermoeden rijst dat deze heren wel eens goed geluisterd hebben naar het Amerikaanse Suffocation, maar vooraleer ze die kunnen benaderen, blijven ze best nog een aantal jaren verdergroeien en dat komt dan hopelijk wel in orde.

Geen absolute hoogvlieger, vooral omdat Deadborn te veel op veilig speelt door quasi elke song op dezelfde leest te schoeien, dat vat dit album behoorlijk goed samen. Deadborn bestaat uit muzikanten die weten hoe ze moeten spelen maar voorlopig nog niet echt pakkend songmateriaal hebben geproduceerd. Een klein euvel dat met wat geluk opgelost wordt.

Meer over Deadborn


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.