Death Before Dishonor brengt ons hardcore: uit hun bandnaam en cd-titel af te leiden is dat ook geen verrassing. 'Friends Family Forever' is een heruitgave van de debuut-EP met als extraatjes drie bonustracks en zes livenummers opgenomen in de legendarische punkbar CGGB's te New York. Allemaal goed en wel, maar laten we het hebben over de muziek.

Zodra Death Before Dishonor met 'Born from Misery' uit de startblokken schiet, wordt meteen duidelijk waarvoor deze Amerikanen staan: compromisloze brutale hardcore met een vette knipoog naar (thrash) metal en dat is ook niet verwonderlijk aangezien de hedendaagse hardcore (Hatebreed, Bury Your Dead, Terror) sterk gemerkt is door dat genre en bovendien nog eens oververzadigd is. 'Endless Suffering' en 'Walk Away' bewijzen hetzelfde, maar de formule wordt nogal saai na een paar van die nummers: het probleem is dat Death Before Dishonor de kracht van bovenvermelde groepen niet vaak heeft en dat de nummers hard op mekaar gaan lijken. Bovendien is het gehalte stoerdoenerij en zwakke familie- en vriendenmoraal overdadig aanwezig op deze schijf, wat het juist zo irritant maakt. Het wordt dan ook teveel door de rest van de nummers als 'Never Again' en 'Curl up And Die': het trukendoosje is gewoon op en het enige soms meeslepende element waar Death Before Dishonor enkel nog op kan rekenen is hun snelheid met de thrashy gitaren en de up-tempo punkdrums.

De hardcorescène is gewoon uitgeblust dezer dagen en tenzij een groep de naam Hatebreed, Terror of Bury Your Dead draagt, heeft die nog kans dankzij overtuigingskracht, pakkende riffs en een strot om ù tegen te zeggen, maar dat is juist wat Death Before Dishonor allemaal mist.

Meer over Death Before Dishonor


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.