De legendarische groep Saint Vitus is al geruime tijd niet meer. Deze doomgoden zetten de traditie van Black Sabbath verder mits heftig ronkende gitaren, slome tempi en gekwelde, zij het aangenaam mistroostige zang. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Dave Chandler, Saint Vitus opperhoofd, besloot om toch opnieuw de gitaar ter hand te nemen en te pogen een vervolg te breien aan de legende. Zodoende werd Debris Inc. boven de doopvont gehouden. Deze band bouwt volop verder in diezelfde lange traditie, maar slaat de bal behoorlijk mis op dit debuut.
De euvels die deze plaat sieren zijn legio en maken het geheel een miskleun van jewelste. Het lijkt wel alsof Dave Chandler een aantal keer te vaak geestesverruimende bestanddelen tot zich heeft genomen, of anders was Saint Vitus een archetypisch voorbeeld van hoe het geheel beter kan zijn dan de som der delen. Het eerste wat meteen opvalt aan 'Debris Inc.' is het ondermaatse geluid. Derderangs demos klinken beter dan deze plaat. Dat de gitaren bijzonder wollig klinken hoeft nog geen probleem te vormen, maar de zang lijkt wel opgenomen te zijn in iemands kelder en is zeer flets in het geheel gemixt. Al wie daarbij de moeite neemt om de teksten even onder de loep te nemen zal al snel merken dat het meestal om knullige tot kinderachtige teksten over bier en vrouwen gaat. Dat kan werken voor een nummer of twee, maar om daar nu meteen een hele plaat aan op te hangen... De gehele plaat telt overigens zeventien nummers die bijna elke keer aan hetzelfde tempo afgehaspeld worden en die heel snel op elkaar beginnen te lijken. De enige leuke vondst op heel deze schijf is de songtitel 'You're the Reason I'm Medicated'. Dat is net iets te weinig om door de band te kunnen.
Op de achterflap staan Debris Inc.'s voornaamste leden Dave Chandler en Ron Holzner afgebeeld terwijl ze een fikse pint nuttigen. Vermoedelijk hebben ze zwaar bezopen dit schijfje opgenomen. Allemaal goed en wel, maar dat leidt zelden tot een overtuigend eindproduct en dat is hier pijnlijk duidelijk.

Meer over Debris Inc.


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.