Deze bespreking omvat zowel de dubbel cd als de afterclub cd van dj Sharam.
De formule van het Global Underground label is steeds dezelfde: men neemt een universeel befaamde dj (of in dit geval een duo) en laat die een avondje draaien in een topdiscotheek in één of andere wereldstad. Van de weergave van zo'n dj set worden wereldwijd cd's verspreid, zodat iedereen een stukje mee kan feesten. Voor de 25ste editie van deze reeks topverzamelaars (met onder meer in de rangen bijdragen van David Tenaglia, Sasha & Digweed, Paul Oakenfold, James Lavelle, Darren Emmerson, ...) kozen de heren van Global Underground voor het Amerikaans – Iraanse house duo Deep Dish om hun verhaal op een mooie dubbel cd weer te geven.
De eerste schijf opent alvast vrij zacht met een cadans van bezwerende drums en een sinistere elektronische ondertoon. Steevast door vrouwen verwelkomd gaat de neurotische tred van dit nummer langzaam over in meer clubtrance gerichte muziek met klassieke houseritmen, zang en af en toe zelfs een gitaartje. Een kleine 10 minuten later is Deep Dish met een mix van 5th Order ('Sineweaver') blijkbaar goed en wel op dreef en komt (eindelijk) de diepe trancemuziek opborrelen. Vanaf dan kruipt het ritme ook stevig in de benen, verschijnt een gelukzalige glimlach op het gelaat van de luisteraar en wordt gespeeld met leuke ups en downs. De soms lange rustpauzes ten spijt is het feest goed en wel ingezet. Toch houdt dit duo bewust de gaspedaal op half. Er wordt immers veel gespeeld met hakkelende soul- en funkgrooves die net iets te weinig oppeppen. Verder houdt dit duo het op propere, iets te duidelijk te onderscheiden overgangen. Dankzij de juiste muziekkeuze blijft de set voor de actieve luisteraar op deze manier nog net overeind. Door de trancenummers languit te laten doordrammen, netjes weg te draaien en de schuiven tijdig open te trekken is de danser echter niet meer te stoppen. Het geflirt met hemels mooie vrouwenstemmen werkt volledig oppeppend, hoewel "your music makes me high" of "can you feel it?" niet meteen de meest wereldschokkende teksten zijn. Toch blijft Deep Dish regelmtaig gas terugnemen en blijft het eindeloos wachten op die ultieme climax, hoewel het klassieke 'Doves (I'll Be Loving You)' op zich wel kan tellen. Alleszins blijft het toch een beetje hortend en stotend.
Op de tweede schijf worden meteen de diepe trance schuiven opengetrokken. Hoewel dezelfde principes van op- en neerdeinen gebruikt worden en ook op deze sessie een aantal erg toegankelijke clubnummers de revue passeren, ligt de teneur op deze cd niet veel anders dan op de eerste. Enkel bij het begin en het einde wordt weer stevig gewerkt aan die gelukzalige glimlach. Helaas verschijnen ook hier regelmatig de oppervlakkige soulhouse stappen die de hypnotiserende trance kwalijk onderbreken. Ook op dit schijfje blijft een opperste climax bewust achterwege. Dat maakt deze dubbelaar goed vloer voor de dansvloer, maar moeilijker voor ernaast. Voor de volhoudende freaks zijn echter nog 2 extra afterclub cd's voorzien waarbij elke Deep Disher apart zijn klassiekers uit de platenbak haalt. Zowel Sharam als Dubfire schotelen op deze wijze en in beperkte editie nog een extra dessertje voor. Het schijfje van Sharam bevat in elk geval wel stevig wat diepgang. Er wordt gehypnotiseerd, geflitst en gebliept waar nodig. Heen- en weer slingerend tussen house, trance en zelfs techno blijkt dat Sharam een erg boeiende achtergrond moet hebben. Hiermee lijkt Deep Dish in elk geval de statement te bevestigen dat het beter is uit te gaan in de vroege uurtjes dan in de late. Met een 5-tal uurtjes aan Deep Dish dj kunsten kan daar alvast goed op geoefend worden.

Meer over Deep Dish


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.