Rising Records blijft maar albums uitbrengen en heruitbrengen van Britse bands die ietsjes harder zijn dan mainstream, maar niet noodzakelijk hard genoeg voor de metalwereld. Defenestration was ook zo'n band die, nadat de storm rond nu-metal al een tijd was gaan liggen, plotseling met een nu-metalalbum op de proppen kwam. Voornaamste troef was frontvrouw Gen Tasker, maar dat had bar weinig met haar vocale capaciteiten te maken, al had ze wel een semi-deftige schreeuw in huis.

Dit met een behoorlijk cliché-achtige titel gezegende kleinood is een mini met hoop en al zes songs, maar eigenlijk zijn het er alweer zes te veel. Defenestration bestaat ondertussen al een hele tijd niet meer, maar dat is zeker geen gemis, wel integendeel. Muzikaal gaat de band immers zo'n platgetreden paden op, dat een modaal mens er weinig tegen zou hebben als zou de band bedolven worden onder een nieuwe laag asfalt. De laaggestemde gitaren, de simpele drumbeats, de overduidelijke aankondigingen van refreinen en strofes, ... Het is allemaal weer van de partij. De nu-metalinvloeden had dit combo blijkbaar afgezworen om proberen in te pikken op de emotrend. Dat is blijkbaar ook niet gelukt, maar alweer: geen mens overboord. Hoewel de muzikanten enigzins vooruitgang bleken geboekt te hebben (al was dat maar miniem), ging zangeres Gen er op achteruit. Haar fikse schreeuw had ze nog wel, of toch ongeveer, maar de nood om gewoon te zingen had ze beter helemaal achterwege gelaten. Nu zingt ze ronduit vals. Er is geen ontsnappen aan: de scheve en kromme noten vliegen een mens om de oren. Wanneer dat gekoppeld wordt aan pretentieuze teksten vol van de oh zo voorspelbare teenage angst is de maat helemaal vol.

Het is onbegrijpelijk dat dit soort bagger nog steeds wordt uitgebracht. Uiteraard kan niet iedere band een topper zijn, maar met dit soort dingen zit Rising toch echt op de bodem van het vat te schrapen.

Meer over Defenstration


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.